Om brev og hva man bør svare på............

SENDTE LAPPER: Jan Høeg (t.h.) ser ikke noe galt i måten han sprer budskapet sitt på til Lene Westgaard-Halle eller andre. Anne Irgens Nilsen liker dette dårlig, og spør: Du som er så engasjert og har så bastante meninger - er ikke landssvik et sterkt ord og er du ikke bekymret for den polariseringen det skaper og derved hindrer forståelse mellom grupper / partier / enkeltmennesker ?

SENDTE LAPPER: Jan Høeg (t.h.) ser ikke noe galt i måten han sprer budskapet sitt på til Lene Westgaard-Halle eller andre. Anne Irgens Nilsen liker dette dårlig, og spør: Du som er så engasjert og har så bastante meninger - er ikke landssvik et sterkt ord og er du ikke bekymret for den polariseringen det skaper og derved hindrer forståelse mellom grupper / partier / enkeltmennesker ? Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDu verden – så komplekse vi mennesker er! Personer som står overfor samme problemstilling, har samme faktagrunnlag og er i samme kultur oppfatter helt ulikt. Denne gang er det herren Høeg som er ute og går igjen – bokstavelig talt – med brev til kommunens betrodde (i hvert fall valgte) uten å gi til kjenne hvem han er. Det siste synes jeg er leit og jeg hadde faktisk ikke trodd det om herren Høeg.

Selv har jeg vært «borti» Jan Høeg helt siden jeg var jentunge (mer enn 60 år siden). Brødrene og jeg ble sendt til svømmeundervisning i Åsrumvannet – en spennende opplevelse for datidens ipadfattige unger. JH var en fantastisk svømmelærer og vi lærte å svømme på rekordtid uten å drukne. Senere har jeg hatt gleden av å padle kano med JH fra Brufoss til Kjærra – noe jeg gjerne skulle ha gjort igjen, men det finnes i dag ingen som påtar seg det samme ansvaret som han gjorde. Ja, på flere arenaer har JH hatt et sterkt engagement til glede for mange og irritasjon for andre. Etter min oppfatning ofte med velfunderte og underbygde påstander selv om jeg ikke er enig i alt – spesielt ifm. innvandringsproblematikken.

Det er uten tvil en utfordring å bli «invadert» av for mange fra kulturer som er totalt forskjellig fra vår, og jeg ønsker heller ikke at det gode i vårt samfunn som vi møysommelig har bygd opp de siste hundre år skal overskygges. Men for det første er vi ikke alene på denne sårbare kloden og alle mennesker er våre medmennesker som vi må ha et forhold til (om vi vil eller ikke når plassen snevres inn med raskt økende befolkning). Flyktninger har vi også vært (Amerika, Sverige m). Slik det ser ut i dag så gjør vår strenge innvandringskontroll (mye Frp-politikk ja, men med godkjennelse av de fleste partier) at vi har bedre kapasitet til å integrere de som får oppholdstillatelse.

Vi har mye å vare glad for i Norge – både politisk og kulturelt. Men alt er ikke bra her heller og jeg kunne ønske at vi «gode» nordmenn (spesielt de unge?) også kunne lære noe av våre nye landsmenn om for eksempel (overfor) bruk av alkohol og kanskje også respekt for eldre. Men vi har unektelig greid å «oppfostre» noen gode representanter for integrerte medborgere med for eksempel Abid Raja og Hadia Tadjik i spissen.

I min verden er vi derfor på rett vei, men det vil ikke si at vi aldri får noen enkeltstående vonde hendelser. Disse må imidlertid ikke forstørres opp til å gjelde alle innvandrere generelt. Selv om Breivik var hvit nordmann, vokst opp i Norge av norske foreldre er ikke alle hvite nordmenn, vokst opp i Norge av norske foreldre terrorister!

Så lurer jeg på en ting om herren Høeg: Du som er så engasjert og har så sterke (bastante) meninger – er ikke landssvik et sterkt ord og er du ikke bekymret for den polariseringen det skaper og derved hindrer forståelse mellom grupper / partier / enkeltmennesker? Og til slutt – har du aldri tatt feil i livet?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags