Bibliotek brannen

BIDRAG: - Jeg oppfordrer andre Larviksfolk til å se i hyllene om det noe de kan bidra med til biblioteket, skriver Odvar Schrøder Jensen.

BIDRAG: - Jeg oppfordrer andre Larviksfolk til å se i hyllene om det noe de kan bidra med til biblioteket, skriver Odvar Schrøder Jensen. Foto:

Av
DEL

LeserbrevBibliotekbrannen har rystet byen og meg, som er larvikspatriot, er kulturinteressert, og er en eldre mann med røtter i denne byen tilbake til mine oldeforeldre. En brann medfører at ting som ikke brenner opp blir røykskadd, og må rengjøres eller kastes. Røykskadde bøker må dessverre kastes. Min kone og jeg mistet bøker for 200 000 kroner i forrige århundre, og vi savner mange av dem enda. Det jeg er mest bekymret for med brannen i Larvik bibliotek er all den lokale kulturen som kan ha gått tapt. Kan kort nevne historikere, diktere og forfattere som Lorens Berg, Gunnar Christie Wasberg, Gunnar Reis Andersen og Richard Herrmann.
Selv har jeg skrevet fem bøker med tilknytting til Larvik, «Av en Byskaukatts erindringer» i1982, «Rusk og rask fra Larvik», «Jernskjeggene i Larvik» i 2004, «Jernskjegger, Langer og Fresjeborgen» og «Larvikspoesi» i 2011. Alle bøkene er utsolgt fra forlaget, men jeg har heldigvis et eksemplar av hver bok til overs, og disse vil jeg gjerne forære biblioteket, og jeg oppfordrer andre Larviksfolk til å se i hyllene om det noe de kan bidra med. Biblioteket kan jo også selv komme med en oppfordring og organisere en innsamling.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags