Bibliotekbrannen - en misforståelse med konsekvenser

Av
DEL

LeserbrevDet er ikke så lenge siden en høytstående politileder i Larvik sto frem her i ØP og advarte mot flytting av politijuristene til Tønsberg. Larvik politistasjon ville bli svekket og han så begynnelsen på en villet nedleggelse i det fjerne. Nå har det skjedd! Lokalt politi hanket inn brannstifteren og mente klart han var en fare for omgivelsene og byens sikkerhet.
Så er kommunikasjonen med påtalemakta og - juristen i Tønsberg så dårlig at mannen får gå fri. En meget erfaren politijurist bedømmer situasjonen feil og brannstifteren har fritt leide i byen for ytterligere å kunne tenne på - hvor som helst! I containere, søppeldunker, bak et hjørne ved en trevegg hvor det kanskje ligger en familie intetanende og sover. Politijuristen trodde ikke han vill finne på noe galt nattestid! Er det et holdbart argument? Jeg bare spør. Uten at jeg forventer er svar.
Men uansett - dette er en konsekvens av den geografiske distansen mellom det lokale politi og politijuristene i Tønsberg. Trolig ville det ikke skjedd med juristen fysisk tilstede på Larvik Politistasjon. Da kunne politipersonell fått kommunisert!
Som redaktør Terje Svendsen sier, dette må granskes i hele sitt forløp. Og den stakkars mannen som ikke trodde biblioteket ville brenne, må også få psykiatrisk hjelp.
Så får vi anvendere av biblioteket støtte opp om krisetiltakene for brukerne og bibliotekbetjening. Vi kommer fortsatt til å støtte opp om vårt litteraturhus og vil ønske et nytt stige fram som fugl Fønix - bokstavelig av asken!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags