Biblioteket burde ikke ha brent!

Av
DEL

LeserbrevEt helt elementært brannforebyggende bud er: Hold det ryddig og unngå lagring av brannfarlige materialer og avfall inntil en bygning. For rundt 30 år siden brant fjøsbygningen på Bentsrød gård ned, høy/halm var lagret mot fjøsveggen. En stor dyretragedie ble resultatet. En nærliggende gård lagret i flere år etterpå store mengder trepaller mot sitt uthus. Det er tungt å ta lærdom selv av det nære.
Som fyrstikkprodusent abonnerte jeg på Argus avisklipp, søkeord fyrstikker. Dette var lenge før Google. Konvolutten fra Argus inneholt alltid flere avisoverskrifter: Barns lek med fyrstikker førte til......! Ild har rørt ved menneskers følelser i all tid. Maleren Asbjørn Aamodt illustrerte dette godt i sin utsmykking av Salen på Agnes på slutten av 1940 tallet med bildeserien som viste frykt, undring og eksperimentering (lek). Hvor ble disse bildene av da Salen ble revet?
Nå har Larvik mistet sitt bibliotek fordi en ustabil person har sitt spesielle forhold til ild.
Jeg undres på om denne personen hadde dyttet søppelcontaineren inntil bibliotekveggen før han tente på om containeren hadde vært parkert noen meter fra veggen. Da hadde han vært en forbryter. Hva er han nå?
Vi har alle et ansvar for ikke å legge til rette for at mindreårige, ustabile, handikappede, eldre og andre som har vanskeligheter, skal påføre seg selv og andre eller omgivelsene skade. Den som plasserte søppelcontaineren inntil bibliotekveggen er seg ikke dette ansvaret bevist. Det er heller ikke alle andre som har søppelbeholderne inntil husveggen.
I dag «Kvalitetsikres» alt mellom himmel og jord med hyllemetre av protokoller. Det erstatter ikke at vi bruker hodet!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags