Kjære Bringedal & Co: Utnytt bibliotek-tomten maksimalt

MULIGHET: Lørdag den 16. november 2019 kommer til å forbli en trist dag i Larviks historie, men ettertiden kan også bli den tiden hvor vi kom sammen som både kommune og by for å bygge opp noe fantastisk igjen. skriver Phillip Thomassen, medlem i Larvik Senterparti/Vestfold Senterungdom.

MULIGHET: Lørdag den 16. november 2019 kommer til å forbli en trist dag i Larviks historie, men ettertiden kan også bli den tiden hvor vi kom sammen som både kommune og by for å bygge opp noe fantastisk igjen. skriver Phillip Thomassen, medlem i Larvik Senterparti/Vestfold Senterungdom. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDen 19.11.2019 så leste jeg Terje Svendsens innlegg om at biblioteket bør lokaliseres et annet sted, etter den tragiske brannen som fant sted den 16. november 2019. Jeg har i et tidligere innlegg uttrykk tanker om å flytte biblioteket, og standpunktet mitt er ennå klinkende klart: biblioteket bør ligge der det ligger allerede!

Men én ting er jeg enig med Svendsen i, og det er at det nå kan dukke opp muligheter for et nytt og enda flottere bibliotek. Men jeg mener vi kan utnytte tomten enda bedre; nemlig å bygge et bygg som huser både rådhus og bibliotek under samme tak. Dette er noe eksempelvis både Sandefjord og Horten kommuner har gjort, og så langt så har det vært suksessfullt blant innbyggerne der.

Per i dag så har Larvik en smule dust logistikk når det gjelder husing av administrative funksjoner. Rådhuset er en gammel og forfallende skole oppi Romberggata, den «provisoriske» (jeg sier provisorisk i gåsetegn fordi kommunen har så lenge jeg har levd aldri hatt en ordentlig kommunestyresal noen gang) kommunestyresalen holder til i Sliperiet, kommunehuset ligger i Feyers gate, og IKT-avdelingen er lokalisert på Nordbylia. Dagens system er rotete og gir ikke mening. Men det har alltid vært ett problem som er bakgrunnen for alt dette: Vi har aldri hatt plass, men det har vi nå! Ja, jeg er en Senterparti-sjel som elsker og brenner for tjenester nær folk, men akkurat administrative oppgaver i en «liten» kommune som Larvik mener jeg kan være samlokalisert.

Bibliotek-tomten er flottere plassert enn mange kan tenke seg. Tomten er stor, ligger i sentrum, omgitt av flotte naturomgivelser, og ligger akkurat på grensen mellom Larvik sentrum og Nanset bydel. Det er dessuten enkelt å komme seg til tomten med Nansetgata som en av Larviks hovedinnfartsårer. Vi har muligheten til bygge Norges fineste multifunksjonelle rådhus, med kanskje den fineste rådhusparken (Badeparken) som er også.

Lørdag den 16. november 2019 kommer til å forbli en trist dag i Larviks historie, men ettertiden kan også bli den tiden hvor vi kom sammen som både kommune og by for å bygge opp noe fantastisk igjen. Med fantastisk så mener jeg et eksemplarisk og flott rådhus som representerer kommunens innbyggere på en veldig god måte. Dette kan bli vårt nye felleseie å være stolt av å vise fram!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags