Gå til sidens hovedinnhold

Handlingsregelen Ap ikke vil ha

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I ekstraordinært kommunestyremøte 4. april ble rådmannens forslag til handlingsregel for å begrense gjeldsopptak behandlet. Mange er fortsatt rystet etter Arbeiderpartiets forslag om å legge behandlingen av den foreslåtte handlingsregelen på is. Posisjonen greide altså ved hjelp av ordførers dobbeltstemme å få med seg totalt 21 av 42 stemmer på å stoppe et forslag fra rådmannen som de fleste i kommunestyret hadde vært enige om i lang tid.

Dette skjer kun noen få uker etter at det samme Arbeiderpartiet tapte avstemmingen om containerterminal på Sika-tomta, selv etter bruk av partipisk.

Jeg vet ikke om partipisken ble brukt på handlingsregelen også, men uklokt var det uansett. Nå må Høyre sette forslaget på dagsorden igjen, med en interpellasjon. Så får vi se om man tør å stemme det ned en gang til.

Det er fristende å gjøre bruk av en partikollegas uttrykk om små og uforutsigbare skritt, eller kanskje vi heller skal korrigere dem; De er forutsigbare, men de går i feil retning. Bakover. Det er Larviks politiske ledelse vi snakker om her. De gjør hva de kan for å ødelegge våre barns fremtid.

Larvik kommunes samlede gjeld vil i løpet av få år overstige 4.000.000.000 kroner. Fire tusen millioner kroner, eller om man vil 86 tusen kroner pr innbygger. DET ER SVÆRT ALVORLIG!! Når man nekter å innføre en handlingsregel her, betyr det at man velsigner å fortsette å låne seg ut av problemene. Hvor er det blitt av økonomikunnskapene?

Arbeiderpartiet velger å gå imot sin egen økonomisjefs råd. Er det en klok beslutning?

Valgkampen har startet svært tidlig denne gangen. Med over 500 dager igjen til valget er det overraskende. Allerede nå har man flere ordførerkandidater! Men behøver man å sette en ny spiker i kista for et mulig gjenvalg hver gang det er kommunestyremøte?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.