Få togplanene bort fra sentrum, Hammerdalen og Indre havn

FOLKEAVSTEMNING: La oss få en folkeavstemming slik Lars Magnus Hesselberg har forslått, skriver Svein Herregården.

FOLKEAVSTEMNING: La oss få en folkeavstemming slik Lars Magnus Hesselberg har forslått, skriver Svein Herregården.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.«Ta en tur til Pauler!» Dette skriver redaktøren i ØP, som måtte til Pauler for å oppleve hvordan en jernbanebro med dobbelspor oppleves når du står rett ved. Da håper jeg alle tar med seg denne erfaringen videre når vi får den samme problematikken gjennom Kongegata og Hammerdalen.

Det har virkelig gått opp for meg, hvor ille det blir hvis noe sånt skal vokse ut fra fjellet rett under gamle brannstasjon og fullstendig dominere sentrum, nedre del av Bøkelia og øvre del av Hammerdalen. Ingen trenger å reise til Pauler. Det er bare å ta en tur opp i Hammerdalen, så kan man høre hvordan toget lyder, og det i bare 30 – 40 kilometer i timen, og ikke minst hvordan godstog skramler gjennom samme område midt på natten i samme fart. Det høres godt helt opp til Bøkeskogen. Det blir i så tilfelle sikker ikke noe mindre lyd med høyere fart. I tillegg skal Larvik bys sentrum raseres med en byggegrop med 60 meters bredde i mange år. All sentrumshandel vil bli skadelidende om den i det hele tatt vil overleve. Hundrevis av Larviks innbyggere vil rammes, gode innbyggere som får rasert sine hjem og arbeidsplasser. Innbyggere som trolig må flytte ut av sentrum til steder de ikke ønsker å bo. Er det slik politikerne ønsker å behandle sine gode innbyggere ?

Det som betyr noe for de kommende generasjoner og som på sikt kan bety noe positivt for Larviks innbyggere, er å få jernbanen bort fra sentrum, Hammerdalen og indre havn.

La oss få en folkeavstemming slik Lars Magnus Hesselberg har forslått. Jeg håper inderlig at stasjonen og jernbanen blir flyttet ut av sentrum/Kongegata, Hammerdalen og indre havn. Det er viktigst. Gjerne i tråd med Finn Fjellanger med flere, med sin plan med stasjon på Bergeløkka.

Svein Herregården

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags