Nødvendige perspektiver rundt plasseringen av jernbanen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevI forbindelse med plasseringen av jernbanen er det noen grunnleggende spørsmål vi må stille oss: Hva vil vi angre minst på om 50 år? At vi rev bygningsmasse i sentrum for å åpne byen og få jernbanen under jorda i størst mulig grad, eller at vi plasserte jernbanen i indrefileten av Larvik (igjen)? Om en skulle hatt jernbane i feks Stavern; ville det i det hele tatt kommet på tale å ha den over bryggeslengen? Om det aldri hadde ligget et jernbanespor der det nå ligger et; ville vi funnet på å plassere en jernbane der? Sagt på en annen måte; Om vi idag hadde jernbanen i tunnel under byen - ville noen hevdet at vi heller burde plassere den på stolper tvers over indre havn?

La oss slå det fast med én gang: En jernbane med tilhørende stasjon er ikke noe en pryder byen med. Den er et ruvende og nødvendig stykke infrastruktur. Kanskje det ville kaste et bedre lys over saken om det også ble presentert en skisse av Indre havn uten jernbanen og før utbyggernes ivrige penner pøser det ned med fiktive bygninger?

Jeg tror det er mange som ikke helt forstår hva slags ansvar det er å ha et stort friområde i Indre havn, og hva slags mulighet dette er for å forme en by folk ønsker å oppholde seg i.

Derfor må vi våge å se langt fram og ikke la manglende forestillingsevne og konfrontasjonsvegring gjøre at vi slår oss til ro med middelmådige kompromisser.

Frode Glomnes

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags