Larvik kommune valser ned Arne Sandnes og Bøkebloggen?

Erik A. Sørensen. Foto: Lasse Nordheim

Erik A. Sørensen. Foto: Lasse Nordheim

Av
DEL

MeningerBøkebloggen og Arne Sandnes har gjennom påstanden om at ansatte i byggesaksavdelingen i kommunen «fikser»for enkelte innbyggere, fått oppmerksomhet både i ØP som i NRK. Rådmann Kristengård tar i et leserinnlegg i ØP 26.juli kraftig avstand fra påstandene og karakteriserer bl.a. Bøkebloggen som en digital gapestokk.

At det til tider murres blant noen innbyggere om tingenes tilstand i Larvik kommune, er ikke ukjent. Det er kanskje ikke så unormalt i en kommune med 47.000 innbyggere? Noe av denne misnøyen kommer til uttrykk gjennom bl.a. leserinnlegg i ØP som på Bøkebloggen. Hvor representativ denne murringen er, er et annet tema. Men det heter seg at det er ingen røk uten ild og Arne Sandnes synes det stinker.

Bøkebloggen ved Arne Sandnes bør nå komme på banen og fremlegge dokumentasjon som verifiserer de påstandene om fiksing med mere.

Som rådmannen selv skrev i ØP 26. juli er det skrevne ord med bilder et mektig våpen som må brukes med omhu og omtanke. Rådmannen lot ikke udokumenterte påstander om mulig uetisk og forskjellsbehandling adferd gå upåaktet hen. Rådmannen måtte - og har gitt svar på tiltale.

Bøkebloggen har i tillegg til å presentere flotte bilder fra vårt nærområde, til tider provosert med kritiske innlegg. Jeg har også bidratt med innlegg på Bøkebloggen. At Bøkebloggen gratis utfordrer ØP på nyheteoppslag og formidling av spissformulerte kommentarer, og ofte gjerne får langt flere reaksjoner, er fakta.

Hadde Bøkebloggen vært ubetydelig, tror jeg verken ØP eller rådmannen, ville ha brukt tid og energi på hva som publiseres der. Men med over 4.000 følgere på facebook, gikk det ikke upåaktet hen, da Bøkebloggen/Arne Sandnes fremførte sine påstander om «fiksing».

Uansett, rett skal være rett og nå må Bøkebloggen/Arne Sandnes på banen med ytterligere dokumentasjon som underbygger påstanden om «fiksing» og uetisk adferd i kommunen. Skjer ikke det, har Larvik kommune med rådmannen som maskinfører valset ned Bøkebloggen/Arne Sandnes og statuert et eksempel på at slikt finner man seg ikke i.

Andre som måtte føle seg urettmessig og urettferdig behandlet, vil nok tenke seg vel om både en og to ganger før de følger Sandnes’ fotspor. Skulle Arne Sandnes mot alle odds besitte og presentere fakta som utvetidig dokumenterer det han påstår, er det flere enn bare maskinføreren som må se seg etter noe annet å gjøre.

Siste ord er neppe sagt i denne saken.

Erik A. Sørensen

Gruppeleder BedreLarvik

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags