Fjellanger, Haugene, Langvik har sett virkeligheten

Foto:

Av
DEL

LeserbrevDen kjente filosofen Platon uttalte for cirka 2.400 år siden følgende: «For å se virkeligheten må vi se bort fra den virkeligheten vi kjenner» Bane NOR og sentrale politikere har ikke hvert villige til å se bort fra den virkeligheten de kjenner. Derfor falt Bane NOR og politikere ned på indre havn og Kongegata.
 

Mandag hadde Fjellanger, Haugene, Langvik en lang kommentar på side 13 i Østlands- Posten. Under overskriften David mot Goliat.

I mitt hode viser kommentaren fra herrene at de har sett bort fra virkeligheten de kjenner, og sett den «nye» virkeligheten.

De har «sett» hvor den nye jernbanen i Larvik bør gå i fremtiden. (Viktig at dette også angår ny Sørlandsbane gjennom Vestfold.)

De beskriver en ny jernbaneløsning som går på baksiden av Bøkeskogen. Mellom Bøkeskogen og Farrisvannet. Jeg er helt enig med de tre herrene når de peker på dette som fremtidens beste løsning.

Bare for å nevne det, ikke alle byer omkring i verden egner seg til å ha en sentral stasjon i sentrum av en by. Larvik er blant dem.

Tidligere opplesing om jernbaner i Europa hvor det finnes en sentral stasjon i en storby viser at mellom ytterpunktene og sentrum i slike byer finner vi et rikt kollektivtilbud av IC tog, tog, trikker, busser, undergrunnsbaner og andre løsninger. Slik er det ikke i småbyen Larvik. Jeg tror det blir kjempeproblemer å bo utenfor Larvik sentrum, og samtidig ha glede av en jernbane hvis den blir fremført via Kongegata- eller indre havn uten mange parkeringsplasser og kollektivtilbud.

At Bane NOR har valgt disse nevnte løsningene er en stor ulykke for Larvik. Larvik har blitt forført av Bane NOR og sentrale politikere som ikke har gått igjennom virkeligheten. En virkelighet Larvik de gode herrer har sett. Deres bønn bør bli hørt å gi dem og andre en utsettelse og det beste for Larvik og jernbane Norge.

Les alle leserinnlegg på ØPs debattsider

Tore Tønder

Debattant om samfunnspørsmål

Larvik

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags