Gå til sidens hovedinnhold

Bra for Stavern

Artikkelen er over 6 år gammel

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Promenaden i Stavern, fra Sjektekanalen, småbåthavna og Losen-bygget bort til Dampskipsbrygga, er sikkert sommerens mest brukte spaservei i hele distriktet. Med Mølleberget og Tordenskiold-statuen i bakkant, og det vakre utsynet mot Citadellet og Stavernsøya på den andre siden av havnebassenget, er de ytre rammene for området helt i toppklasse.

Det samme kan ikke sies å ha vært tilfellet med serveringstilbudene i samme område. Det var annerledes i årene etter at Øistein Hoffstad åpnet Kaikanten i 1993 og serverte en navngjeten fiskesuppe i mange år. Da valfartet folk fra store områder til serveringsstedet helt ute på selve kaikanten i Stavern for å nyte et spennende måltid.

De siste årene har den kulinariske nedturen vært påtakelig i området. Den tidligere restauranten ble etter hvert til et rølpete partysted, populært nok for mange, men langt fra det som var opprinnelsen. Nå som driverne har flyktet fra det som de selv har stemplet som Norges kjipeste kommune og seilt inn i Tønsbergs partyhavn, har det vært uvisst hva som vil skje i Stavern. Både med selve Kaikanten, og ikke minst med Brygga uteservering, der kvaliteten på maten i sannhet må sies å ha vært lav og prisene i hvert fall ikke i stil med hva som er blitt servert. Begge de siste årene har stedene vært i Ristvetdt-familiens eie.

Nå er ikke alt helt på plass ennå, men nye aktører er i ferd med å ta over. Vi venter i spenning på hva som kommer, og det er å håpe at det blir en klar nivåhevning av hva som tilbys rundt bordene. For selv om Stavern og havneområdet har ytre forutsetninger som få andre steder, vil gode spisesteder være med på å heve Staverns attraktivitet.

Nettopp derfor er vi også uenig med politikerflertallet som ikke ga grønt lys til Hotel Wassilioff å jobbe videre med et konsept på selve Kronprinstomta. Gjort på rette måten, mener vi det også ville vært med på å gi Stavern et nødvendig løft på serveringssiden.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.