Gå til sidens hovedinnhold

Kan være et godt grep

Artikkelen er over 4 år gammel

Det er helt riktig å bli mer offensive overfor de mange sponsorer som gjør det mulig å opprettholde en sportslig satsing.

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Etter at stormen rundt Larvik håndballklubb og den svært anstrengte økonomiske situasjonen la seg noe etter redningsaksjonen vinteren 2015, blåser det igjen ubehagelig harde vinder rundt tidenes mest suksessrike idrettsklubb i Larvik. Klubben ble reddet fra konkurs i forrige runde, men det var uansett mange ting som måtte endres og bedres før en stabil framtid kunne skimtes. Og da det smalt igjen før jul, var definitivt ikke alt på plass.

LES OGSÅ: –Har gått av som daglig leder i LHK - skal jobbe videre for klubben (+)

Tapet i lagmannsretten mot tidligere daglig leder Bjørn Gunnar Bruun Hansen kom som et sjokk på klubben, og regningen som må gjøres opp er på rundt en million. Og selv om det vurderes en anke til høyesterett, har uansett klubbens økonomi gått fra å være anstrengt til å bli kritisk. Og om ikke så alvorlig som i 2015, så trues LHK igjen av enten en radikal endring i satsing, eller i verste fall nedleggelse.

Tirsdag kom nyheten om at daglig leder Per Chr. Andersen gikk av ved årsskiftet, etter rundt halvannet år i den administrative sjefsstillingen. I en kritisk situasjon så er i utgangspunktet ustabilitet også på ledersiden ikke av det gode, men samtidig så krever ofte nettopp slike tider at det tas klare grep.

Uten å vurdere noens innsats, så bør det derfor ikke være negativt at det foretas omprioriteringer også av hvordan klubben ledes og drives. Det meldes fra LHK at Andersen fortsatt skal være engasjert, men nå på jakt etter sponsorer på provisjonsbasis. Den erfarne og pensjonerte næringslivslederen, Bjørn Bjune, tar over som daglig leder, etter å ha jobbet frivillig for klubben i en lengre periode.

Hvorvidt dette er en god løsning vil tiden og pengestrømmen inn på klubbens konto vise. Men at det er helt riktig å bli mer offensive overfor de mange sponsorer som gjør det mulig å opprettholde en sportslig satsing, er hevet over tvil. Både når det gjelder å skaffe nye inn, men også å pleie dem som har stilt opp.

Signaler vi har fått tyder på at dette ikke har vært godt nok utført den siste tida. Sponsorene må føle at de får noe igjen for pengene som overføres, og da må det mer til enn en fiks powerpoint presentasjon og å vise til tidligere resultater og hvor viktig LHK er for lokalsamfunnet.

Kommentarer til denne saken