Gå til sidens hovedinnhold

«Væl unt» med en fest

Artikkelen er over 4 år gammel

Det diskuteres kraftig i Lardal om dagen. Bygdas beboere er naturlig nok opptatt av hva som vil skje når kommunen slås sammen med Larvik fra nyttår. Ikke minst blant dem som har sitt daglige virke som ansatt i Lardal kommune. At slike diskusjoner er på agendaen er normalt og sunt. Også at meningene er sterke.

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

De siste dagene har kokepunktet nærmet seg mest i diskusjonene om en planlagt «avskjedsfest» for de ansatte i Lardal kommune, og bevilgning av penger til denne. Kommunestyret skal i sitt neste møte avgjøre om det skal bevilges rundt 200.000 kroner til denne festen.

Det er blitt tatt ille opp av noen. Forleden var Erik A. Sørensen fra Lardal Tverrpolitiske liste sterkt kritisk til en slik pengebruk i en kommentar i ØP. Ordfører Knut Olav Omholt har tidligere forsvart å bruke penger på de ansatte på denne måten, og får støtte av Magdalena Lindtvedt i dagens avis. Blant folk i Lardal er også meningene delte.

Hvis all bruk av penger skal måles opp mot skole, helse og omsorg, vil man alltid tape. Behovet for økte tilskudd til primærtjenestene er nærmest endeløst, og det er i hvert fall umulig å oppfylle alle ønsker.

Dermed kan det virke uklokt å bruke penger på denne type arrangementer, og det er både legitimt og viktig at problemstillinger reises. Også blant de folkevalgte. I så måte gjør bare Erik A. Sørensen jobben sin.

Vi er imidlertid helt enig i at Lardals politikere bruker penger på sine ansatte som det her er forslått. Også innenfor det offentlige er det noen ganger viktig å gjøre noe ekstra overfor sine ansatte. Særlig når det er store omveltninger og på sin plass å sette en ny og offensiv kurs.

For dette er ikke bare snakk om et gravøl og nostalgisk mimring fra en god tid, men også å markere at det nå er på tide å møte den nye utviklingen på en entusiastisk og positiv måte.

I så måte unner vi Lardals mange flinke og samvittighetsfulle medarbeidere en god fest. Den er dere «væl unt!»

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.