Gå til sidens hovedinnhold

ØP med anonyme lederartikler

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Etter lang tid borte fra Larvik og ØP har jeg nå en tid abonnert på en avis – som har forandret seg betydelig.

Mens noen aviser har begynt å signere sine lederartikler skjuler ØP sine ledere bak anonymiteten.

En del av avisens journalister har en særegen litterær stil og eget vokabular – og disse kan man delvis gjenkjenne på stilen i lederen – men selvsagt umulig å være sikker på hvem forfatteren er.

I disse internett-tider har ofte journalister kritisert kommentarfeltene i nettpublikasjoner for tidvis å være  en lekegrind for «nett-troll», men hvorfor signerer ikke ØP selv sine lederartikler?

Er det mest bekvemt – også for journalister og redaktører å være anonyme?

Mange ledere er gode og innsiktsfulle, men noen er også tvilsomme med hensyn til argumentasjon og et lite mindretall inneholder også rent faktiske feil.

Som leser er det lite interessant å diskutere eller problematisere stoffet i en leder – når man ikke vet hvem man har på den andre siden, men det er kanskje hensikten? Aktive, skrivende lesere kan fort bli en pest og plage – særlig om man legger seg ut med redaksjon og ledelse.

Litt avslørende blir det når ØP bruker samme leder både 05.06 og 07.06. Begge usignerte selvsagt. Tar man ikke sine lederartikler helt på alvor – siden internkontrollen er så dårlig?

Tiden for usignerte leder i ØP bør være over. Jeg ber om et tilsvar fra avisen.

(Artikkelen er usignert – i beste leder-stil. Når ØP signerer sine ledere – skal jeg også signere)

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.