Har noen av dere politikere som ivret mest for boplikt prøvd et par døgn uten strøm, vann, telefon, toalett eller dårlig brøyta vei?

Det har vært dager med barskt vær i Farrisbygda, og Olav Vinterstå er ikke spesielt imponert over hvordan myndighetene behandler folk i kommunens utkantstrøk.

Det har vært dager med barskt vær i Farrisbygda, og Olav Vinterstå er ikke spesielt imponert over hvordan myndighetene behandler folk i kommunens utkantstrøk. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Olav Vinterstå er ikke spesielt fornøyd med politikere og myndigheter etter harde vinteruker i Farrisbygda. Her er hans innlegg:

DEL

LeserbrevNoen betraktninger om politikere som forhandler om innbyggernes ve og vel. Etter siste valg var det stor diskusjon om hvem som skal ha boplikt og ikke ha boplikt. Etter lange og harde forhandlinger ble det utkantene som fikk den belastningen med boplikt, blant annet langs Farris.

Da tenker politikerne at da har vi noen ihuga sjeler som bor der til å ta vare på utkantene så de ikke gror helt igjen, for det blir jo trist når storfolket skal på Roppested en helg og kose seg i «naturen». Men når folk har slått seg til i «ødemarka», kan jo kommunen bare glemme disse menneskene.  

Kommer det en snøklatt, som ikke er helt usannsynlig i Norge, da detter det ned både strømledninger og telefonledninger, og mobildekning har vi jo ikke her oppe. Har noen av dere politikere som ivret mest for boplikt prøvd et par døgn uten strøm, vann, telefon, toalett, dårlig brøyta vei eller som er så glatt at det er umulig å stå på beina, ikke ett gruskorn å se noen steder?

Som om dette ikke er nok: Når vi som bor her tar ansvar og kjøper en tung firehjulstrekker og i tillegg setter på piggdekk for å ivareta sikkerheten og mulighetene for i det hele tatt å komme fram – ja, da er myndighetene på plass og straffer oss, for vi er jo miljøsvin. De legger like godt på både dieselavgift og piggdekkavgift.

Er det noen som har et forklaringsproblem her, eller er det noe jeg ikke har fått med meg? Jeg bare spør.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags