En av de flaueste dagene i klubbens historie

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

14. juli 2018 vil bli stående som en skammens dag i IF Fram sin lange og til tider stolte historie. «Norges eldste fotballklubb» var i lørdag dessverre «Norges dummeste fotballklubb».

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Fram valgte å stille med åtte mann mot Nybergsund og etter 20 minutter ble kampen avblåst. Klubben fra Torstrand hadde alt pådratt seg to skader. Parodien var et faktum.
 

Les om kampen her: Nybergsund - Fram ble en parodi - avblåst etter 21 minutter (+)
 

Vi må tilbake til 2005 – nedrykket fra 2. divisjon og tap 15-0 for Sparta Sarpsborg, for å finne noe som er i nærheten av like pinlig. Og jeg tør påstå at det som skjedde lørdag ettermiddag var verre. I 2005 gikk man i hvert fall på banen med elleve mann. Man forsøkte.
Jeg føler med Petter Belsvik og klubben. Situasjonen de har havnet i er trist, urettferdig og så fylt av uflaks. Det jobbes knallhardt med små ressurser og så blir alt ødelagt av et enormt antall skader. Frustrasjonen er selvsagt stor, og forståelig.

Belsvik forventer at det kommer konspirasjonsteorier om avtalt spill: – Det er bare å se på tv-bildene at det var en reell kollisjon (+)

Les kommentaren fra sportslig leder i Fram, Ørjan Berg Hansen, her: Mange meninger om Fram

Kanskje skulle kampen vært flyttet, kanskje har Fram lov til å være oppgitt og sinte på Norges Fotballforbund. Men når avgjørelsen først er tatt av NFF, bommer klubben grovt i sitt valg, og bryter med det aller mest fundamentale i fotball:

Du går alltid på banen med elleve mann.

Å desperat hente inn uferdige 16-åringer eller avdanka fotballpensjonister er for meg langt bedre enn å gå på banen med åtte spillere. Om man så måtte børste støv av keeper Roy Johansen, Tore «Legda» Jacobsen som sentral midtbane og hente Espen Andresen rett ut av VIP-teltet på Stavernfestivalen, ja, så hadde det vært mer stolthet i det.

Og ikke fortell meg at det ikke finnes juniorspillere, ikke én eneste i hele Larvik, som ikke kunne vært med. I så fall skjønner jeg ikke hvorfor man driver med fotball i byen i det hele tatt.

Å tape 15-0 med fullt lag ville vært bedre enn det som skjedde på Nybergsund Stadion den her lørdagen. Kanskje klubben til og med hadde fått litt sympati. I stedet har Fram har dummet seg ut foran hele fotball-Norge. Det meste av sympati er borte. Og dette er – uten tvil – en av de flaueste dagene siden foreningen ble stiftet 15. januar 1894.

Kanskje er det også et tegn på det begynner å nærme seg slutten for spill i 2. divisjon i Larvik.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken