Gå til sidens hovedinnhold

Mange meninger om Fram

Artikkelen er over 2 år gammel

Mange meninger om Fram. Situasjonen er trist for oss, PostNord og Norsk Fotball. Før man mener for mye, så håper jeg «eksperter» og folk generelt vil vite fakta, skriver Ørjan Berg Hansen, sportslig leder i Fram Larvik.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvilken klubb er Fram Larvik:

Mottoet til Fram som klubb er at den skal være for alle. Fram er integreringsklubben i Larvik og gjør en viktig jobb for lokalsamfunnet.

Samtidig som dette er identiteten til Fram, så har vi et PostNord ligalag som har vært et topplag flere sesonger på rad. Vi henter bevisst unge spillere fra rekruttstallene til tippeligalag, og flere har, etter utvikling i Fram tatt steget til toppen av Norsk Fotball. Vi står aldri i veien, vi er springbrettet for å komme videre - Og vi er stolte av det, fordi vi har lykkes. Til å være en PostNord klubb er vi helt i bunnsjiktet når det gjelder økonomi og budsjett, men vi har funnet vår «greie» for å lykkes sportslig til tross for dårlige rammevilkår. De siste årene har spillertroppen kostet oss totalt 1.3 mill årlig, vi har ingen ansatte i administrasjonen - foruten en hovedtrener i 100 prosent stilling og assistenttrener i 20 prosent.

Slik gikk det i kampen mot Nybergsund: Nybergsund - Fram ble en parodi - avblåst etter 21 minutter (+)

Vil det være riktig av oss og sende Frams juniorspillere til denne kampen? Svaret er nei og la meg forklare hvorfor samtidig som jeg vil minne om vårt motto og grunnleggende identitet: Våre juniorspillere vil ha det gøy med fotballen. De hadde det neppe så gøy når vi ble tvunget til å stille med juniorlaget i 4 divisjon, fordi vi ikke kunne bruke noen fra A-stallen første seriekamp for noen måneder siden. Resultatet ble et tap på 26-0, og enkelte «eksperter» skriver nå at det er latterlig at vi ikke sender disse spillerne til Trysil for å spille PostNord ligakamp?

Hva har vi gjort for å prøve å løse situasjon:

Vi har henvendt oss til syv klubber i håp om å kunne leie spillere på amatørstatus, det vil si typisk juniorspillere i klubber som har en slik rekruttering.  Det er ikke lenger slik at lokalklubbene rundt omkring satser på juniornivå. «Storklubbene» rundt oss henter talenter i hele fylket allerede i 14-15 års alderen. For noen år siden var både Fram og Larvik Turn blant de beste juniorlagene i Norge, men slik er det ikke lenger, vi er ingen «Storklubb».

Det vil ikke være etisk riktig av undertegnende som sportslig leder, eller av vår hovedtrener å kreve at spillere som er sykemeldte skal tynes til å stille på tross av legens råd. I tillegg til akutte skader den siste tiden som kan regnes som «korttidsskader», har vi i lengre tid hatt fire spillere ute med langtidsskader. I en situasjon der vi nå har 8 mann sykemeldte, 2 politistudenter som har måttet flytte, en spiller som soner for gule kort og med et overgangsvindu som enda ikke er åpent, har vi kommet i en ekstremt krevende situasjon. Vi skal overleve også dette, men det er trist at vi ikke har et forbund som også verner om en liten klubb i en «krisesituasjon» som klamrer seg fast i Norsk toppfotball, som PostNord anses som. For noen år siden ville det vært en selvfølge med omberammelse av kampen, men tinget i NFF  2010 forandret regelen om at man kunne søke om utsettelse med færre enn 16 spillere tilgjengelig til 0. Hadde spillerne våre vært syke, så hadde det blitt omberammelse, men en fotballspiller er sykemeldt også når de ikke kan løpe.  

For oss som bryr oss om å ha toppfotball i Larvik, er nok tiden inne for å finne ut av veien videre for klubbdrift. Noe må gjøres, det er ikke plass for Fram Larvik slik vi Fram er i dag.

Vi beklager til hele Norsk Fotball at vi har kommet i denne situasjonen, samtidig så håper vi flere forstår situasjonen.

Hilsen Ørjan Berg Hansen.

Kommentarer til denne saken