Mer om rente

Av
DEL

LeserbrevNorges Bank har satt ned styringsrenten ytterligere den 20.mars., nå med 0,75% til 0,25%.

DnB`S konserndirektør for personmarkedet Ingjerd Blekeli Spiten uttaler i Dagens Næringsliv den 24.03. at DnB har vært den raskeste av alle banker med å varsle renteendringer.

Forutsetter at konserndirektøren forstår at tidspunktet for varsling er irrelevant. For låntakerne er det interessante fra hvilken dato renteendringen gjelder fra.

Akkumulert har DnB satt ned renten med 0,85%. Norges Bank har satt ned styringsrenten med 1,25%.

Tidligere har bankene fått redusert sitt egenkapitalkrav for finansiering av boliglån som igjen har redusert bankenes finansieringskostnader knyttet til boliglån.

For solide boliglånstakere finansierer banken seg gjennom DNB boligkreditt. Dette gir banken enda gunstigere finansiering.

Avdragsfrihet. Det er positivt at bankene innvilger dette. Men det er viktig å minne om at dette også betyr høyere lånekostnad for låntakerne og større inntekt for banken.

Inntjeningen i Banken er god, det er bra. Med samlede driftsinntekter på 54.857.000 i 2019, tjente DnB 25.741.000.000 (25,7 milliarder) etter skatt. Tror at en driver av en SMB bedrift ville vært meget fornøyd med et slikt resultat.

I Wikepedia definerer dugnad som felles utført og ulønnet arbeid. Dette kan også gjøres på regionalt og nasjonalt plan. Fra mitt ståsted synes dugnadsånden i banken ikke være tilstede.

Å følge minimum Norges Bank`s nedsettelser burde være et minimum fra DnB side (selvfølgelig også for de øvrige bankene).

For ordens skyld; denne kritikken retter seg mot bankens ledelse og Ikke de som sitter i skranken.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags