Stopp pelsdyroppdrett!

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevRev og mink skal ikke leve og vantrives i bur. Også dyr har krav på grunnleggende rettigheter. Både mennesker og dyr har rett til å leve et meningsfullt liv nærmest mulig sine egne behov.

I Venstres budsjett la vi inn 100 000 i årene fremover til NOAH – foreningen for dyrs rettigheter. Saken om å avvikle pelsdyroppdrett har en aktualitet vi ikke kunne gå forbi.

Sp i Larvik flagget tydelig at de ikke kunne være med på vår støtte til NOAH og avvikling av pelsdyroppdrett. I Stortingets næringskomite har Senterpartiets syn på å fortsette oppdrett fått følge av Høyre, Frp og Krf. Dermed er det flertall på Stortinget for å fortsette å plage dyr fra valp til voksen. Dyrenes rettigheter er satt til side av regjeringspartiene - og av Krf som midt i julebudskapet tydeligvis har glemt hvilket ansvar vi har for selv de minste livene i vårherres hage.

Næringen lever på overtid. Avsløringer om dårlige forhold på pelsdyrfarmer viser at den er overmoden for avvikling. Oppretterne klarer ikke å bedre dyrevelferden slik Venstre har krevd i over ti år, og virksomheten må legges ned. Det er underlig at man gang på gang skal gi denne næringen flere sjanser når både faginstanser og befolkningen vil ha et forbud.

Venstre vil styrke Økokrims evne til å effektivisere og koordinere politiets innsats mot grov dyrekriminalitet og vi vil opprette enheter med dyrepoliti i alle politidistrikt.

Venstre vil ha forbud mot pelsdyroppdrett i Norge og vi jobber for et forbud mot import av oppdrettspels og pels fra fangstmetoder som er ulovlig i Norge.

Så lenge vi har pelsdyrnæring i Norge brytes loven hver dag. Står vi tydelig frem og sammen om at vi vil ha slutt på uvesenet så får vi stoppet oppdrett av pelsdyr.

Hallstein Bast (V)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags