Dropp kantslåtten

La grøftene leve

La grøftene leve Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevKjære Larvik kommune!

Kan vi i år bli best på å bevare biologisk mangfold og sørge for at pollinatorene har gode vekstvilkår? Kan vi rett og slett droppe den kommunale kantslåtten?

Larvik kommune bruker mange kroner på å fjerne blomster, gras, kratt og småtrær langs vegkantene. Kantslått har selvfølgelig flere viktige formål, men fører dessverre til skader på plante- og dyrelivet. De siste årene har kantslått langs kommunens veier og i friområder økt.

Vi i Larvik kommune må reagere, fordi plantemangfold og insektliv blir redusert. Vi må sørge for at skadeomfanget i områder med rødlistede blomsterplanter og viktige pollinatorer minimeres. Kantslått av vegkanter i gråvær eller på natta er en ren massakre fordi insektene som har satt seg til for hvile har slått av varmeproduksjonen og har ingen mulighet til å flytte unna.

Kjære Larvik kommune - la oss bli en foregangskommune hvor kantslåtten behandler vegkantene på en biologisk mer akseptabel og skånsom måte. Kantslått i juni har så godt som alltid negative konsekvenser for planter og insekter videre utover sommeren.

I år vil jeg ikke se snauklipte og livløse vegkanter midt på sommeren i Larvik kommune. La grøftene leve! La humla suse! La Larvik bli best på å bevare insektene!


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags