Gå til sidens hovedinnhold

Vi må ha bedre vern om familiene, grunnpilaren i samfunnet.

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi diskuterer samboerskap, likestilling delt omsorg og skilsmisse, barnevern og barn. Men glemmer helt det fundamentale i samfunnet; familie politikk.

Det betyr barn med to foreldre, 4 besteforeldre, onkler og tanter, samarbeid om felles mål, og hjelp av venner når noe går galt, dine, mine, våre barn og bonusbarn.

Det betyr et rettsvesen som aksepterer dette som samfunnets grunnstein og som skal forsvare dette på alle mulige måter. Dette vesen er totalt ubrukelig i sine holdninger.

13-år gammelt barn dør på hytte i Valdres

Og rettsaken går nå, men ingen spør hvorfor ingen av myndighetene, barnehave, skole, leger og psykologer, byråkrater og barnevern tar kontakt med faren?

Juristene ødelegger dette hevder noen grunnet en papirlapp han skrev under slik at han skulle få se barna mer, men da reiste hun vekk, til Norge.

Om mor ikke klarer det, skal og bør far kontaktes, far hentes inn om han ikke er der og far gis rett til uttalelser. Selv når barnet er død, heter det at far fikk en email han ikke trodde på og beskjed fra FBI 4 måneder senere. Politiet i Norge sa ingen ting, gjorde ingen ting.

Far i varetekt for å forsvare sin familie

I Larvik/Tønsberg er en far nå i varetekt. Ikke fordi han har gjort noe galt, unntatt å skrive på facebook om hvor ille han mener systemet er som grunnet forskjellige reaksjoner på eks rettsvesen og andre, som fjernet barna fra far og mor ved et barnevern i Norge som er totalt uskikket etter manges mening. Skandaløst!

Det hevdes at 46.000 barn ikke ser sin far jevnlig, og skal vi ha familier og flere barn i hvert ekteskap, er det ikke antall skoler og barnehager, men å godta at en av partene kan være hjemme og passe barna. At besteforeldre får plikter og rettigheter til barnebarna, at barna får plikter og rettigheter til å ta vare på sine foreldre som kan delta for sine barnebarn. Slike det er i mange land. Lovpålagte plikter.

Og at mor og far kan lage sin lille butikk og sin bedrift sammen med familie og venner uten å være slaver til store internasjonale firma og kjeder i skatteparadis.

Altså hundrevis av små familie bedrifter.

Mine første skoledager skjedde i Larvik, og mine beste minner er lek i skogen ved Frankendalsveien, og slitet opp bakken fra barnehaven og skolen og hjem.

Eller min far og mor, der han var lektor og hun var journalist og hjemme med tre barn og skriver at nå endelig fikk de installert en dusj. Eller endelig fikk de en bil så de slapp å gå til og fra Tennisklubben eller andre i familien der vi 17. mai fikk eggedosis os Lundevalls like ved Bøkeskogen eller enklere turer til besteforeldre i Langangen.

Slik finnes nesten ikke mer.

Man rett og slett knuser familiene i dag, deler de opp i småbiter og hiver barna inn i aktiviteter som er bare stress. Jeg var innom Larvik Turn, en stund, sånn av og til, men ellers hadde vi tid og anledning til å bygge snøhytter med nabobarn og fedre.

Rett og slett respekt for verdighet og familieliv.

Dette vil jeg at mine barn skal ha tilbake. Og det krever store omlegginger i samfunnet og ikke minst NAV.

Vi trenger et rettsvesen med andre holdninger og et byråkrati som hjelper familiene.

Vi eier ikke barna, de eier oss og da må de få sine rettigheter til å beholde oss alle i familien. Og vi må kunne bruke våre resurser på dem. Få flere barn.

For å få det til, må vi ha nye holdninger, støtte, bevare og forplikte familiene.

Nytt rettsvesen med helt nye dommere opplært i menneskerettigheter.

Kommentarer til denne saken