Kom som en gjest - reis som en venn

Av
DEL

LeserbrevNevlunghavn Vel har i mange år brukt slagordet «kom so, en gjest – reis som en venn», og jeg liker alt ved dette løftet. På mange måter er det slik Nevlunghavn er og fremstår. Den ligger der helt ut i havgapet godt beskyttet under vingene til Havneberget som tar av for vinden når været knytter neven. Denne underlige bygda med kun noen få hundre fastboende på høst og vinterstid, og personlig synes jeg Havna da er på sitt aller vakreste. Men like sikkert som at måkene vender tilbake, så kommer sommeren, og med sommeren kommer det liv og røre. Lokalsamfunnet våkner opp av dvalen og turister, hyttefolk og et knippe mennesker fra Telemark blander seg inn i sammen med fastboende.


Det er en deilig tid! Det lokale næringslivet blomsterert i takt med blomsterkassene på brygga i Havna. Gatene i Nevlunghavn skinner med ny og fin asfalt, og til høsten blir det lys i nye gatelamper.
Skulle man beskrive Nevlunghavn som en person, så vil personen fremstå som traust, raus og ikke noe tull. Her er det plass til alle.


Jeg vil ta tak i dette med raushet. Det å være raus – rundhåndet, sjenerøs, flott, tilmålt og rikelig.
For noen er Nevlunghavn en egen stat i staten, men Larvik kommune er vår sjef. Larvik kommune er også ganske raus overfor Nevlunghavn, eller retter sagt gjester av Nevlunghavn.


Like sikkert som når solen skinner og sykelistene fra langt vekk i stand (gud vet hvor de kommer fra) sitter på Bakerne i Havna med munnen full av skolebrød og napoleonskake, så kommer båtfolket. Båtfolket er jo som kjent av det rause folkeslaget. Så når først den rause Larvik kommune bygger og ruster opp den eneste gratis parkeringsplassen i Nevlunghavn med grøntområde og flotte trær til mange penger. For i likhet med sykelister med munnen full av bakverk, så er det mange båter i Nevlunghavn. Båtforeningen i indre havn og eieren av båthavna er ikke like rause mot sine kunder – båtfolket. Båtfolket er jo som kjent smarte og hensynsfulle mennesker. De liker rause kommuner med gratis parkeringsplasser. Slik at alle disse rause menneskene kan glede seg over alle de fine båttilhengerne som står sesongparkert helt gratis. Noen av dem er til og med godt forankret med kjetting rundt de fine trærne på grønnområdet.
Så hvem er disse rause menneskene som tror at det er greit og oppta en offentligparkeringsplass som er tiltenkt badefamilier og besøkende til Nevlunghavn. Det er enda mer uforståelig at den rause Larvik Kommune tillater det, og det til tross for skriftlig og telefonisk henvendelse til etaten som er ansvarlig for slikt. Jeg liker raushet og jeg liker løftet til Nevlunghavn Vel.

Kom som en gjest – reis som en venn. Til eierne av de 24 båthengeren sliter jeg med å være raus overfor. Ta dere sammen!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags