Om flaggloven og Pride-flagget

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det har vært mange diskusjonstråder om temaet i sommer, og mange hevder det ikke er brudd på Flaggloven å heise Pride-flagget på offentlige flaggstenger fordi det står i loven at det gis unntak for flagging ved kulturelle evenementer av allmenn interesse.

Nei, dette åpner ikke for å åpne Pride-flagget på offentlige flaggstenger. For å gjenta for n'te gang fra andre diskusjonstråder om denne «åpningen».

Ordet «ALLMENN» betyr «gjelder for alle». Og Pride-flagget gjelder ikke for alle, men er et flagg for en særinteressegruppe. Pride kan på ingen måte sies a være av «allmenn interesse». Pride gjelder en gitt gruppe.

Og om man har sympati eller antipati for saken deres har absolutt ingen betydning. Man kan ha så mye sympati for saken deres man bare vil. Flaggloven hindrer at deres flagg kan heises på offentlige flaggstenger.

Det er heller ikke lov å heise flagget til MorFarBarn, LO, Arbeiderpartiet, Høyre eller flagget til Arisk Brorskap. Uansett sak er dette særinteressegrupper som ikke omfavner og» gjelder alle».

Hvorfor har vi Flaggloven? Fordi at «alle» skal kunne stille seg under og bak det flagget som henger på offentlige flaggstenger. Flaggstengene skal være samlende og ikke splittende. Pride-flagget er splittende. Alle stiller seg ikke bak Pride og Prides mål og mening. Alle flagg der det finnes en motpol er splittende og skal derfor ikke henges opp på offentlige flaggstenger. Uansett sak. Uansett sympati eller antipati med en sak.

Flaggloven er klinkende klar: Kun norske, samiske, kommunale og fylkeskommunale flagg.
Ved arrangementer kan idrettsflagg og kulturelle flagg av allmenn interesse (altså; gjelder for alle, og ingen motpoler eller særinteresser som gjelder kun noen få eller en definert gruppe) brukes.

I tillegg kan Kongen gi tillatelse til bruk av utenlandske flagg ved statsbesøk, nordiske evenementer o.l.

Men Flaggloven åpner aldeles ikke for flagging med Pride-flagget eller noe annet flagg som symboliserer særinteresser eller grupper som ikke omfatter alle.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.