ØP – skandaleavis eller samfunnsstøtte?

Av
DEL

LeserbrevØp har de siste to uker omtalt to rettsaker i Larvik.

Begge sakene gjelder middelaldrende menn. Begge er anklaget for svindel av personer som ikke har vært kritiske nok. Beløpene det dreier seg om er av samme størrelsesorden.

Den første sakens anklagede er tidligere advokat.

Den andre saken føres mot to tidligere straffedømte.

Advokaten får sitt navn på første side med store typer og bilde av både seg og kontoret. Avisens referent omtaler persondetaljer ikke bare vedrørende tiltalte, men også hva som utspiller seg blant berørte tilhørerne som forlater rettssalen.

Den andre saken refereres nøkternt. Den ene tiltaltes navn blir nevnt i teksten to ganger.

I en E-mail til meg 10 juni begrunner ansvarlig redaktør Eirik Haugen avisens omtale av den første saken med at «saken er veldig spesiell» og «Vårt mål har vært å gi leserne våre et bredt bilde av det som skjer i retten». (Forsvaret høres ut som et forsvar fra «Se og Hør» redaktøren).

Fredag 12 juni velger ansvarlig redaktør i en redaksjonell artikkel å begrunne navngivingen av den ene personen i den andre saken med at han er dømt fem ganger tidligere. Det vises til Vær varsom plakaten. Den andre personen er ikke dømt fem ganger ennå og beløpene han har svindlet til seg er ikke så «omfattende», derfor navngis han ikke.

Jeg finner det vanskelig å følge redaktørens grensedragninger. Det er nærliggende å anta at den redaksjonelle artikkelen og navngivningen i referatet av den andre saken har sammenheng med reaksjoner på avisens behandling av den første saken.

Media er vanligvis raske med å forlange at folk som har dummet seg ut «legger seg flate». Det ville gjort godt, også for ØP, om redaktør Erik Werner Andersen fremførte en forsiktig unnskyldning for å ha gnidd unødvendig mye salt i åpne sår i sine referat fra den første saken.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags