Pia Susanne Johansen (Larvik Ap):I Larvik skal det være trygt å jobbe!

.

. Foto:

Av
DEL

LeserbrevI dagens samfunn ser vi klarere tegn til økende forskjeller, men vi ser dessverre dette også spre seg i arbeidslivet. Det vokser frem en stadig større gruppe med underbetalte, midlertidig ansatte og arbeidernes rettigheter blir stadig mer svekket. Den norske modellen bygger på trygghet i og utenfor jobb. Faste ansettelser og gode lønns- og arbeidsvilkår bidrar til en sikker og stabil fremtid for arbeidstakeren. Som ansatt i Fellesforbundet kan vi se at det seriøse arbeidslivet er under press og useriøse aktører brer om seg.

Delingsøkonomi er en forretningsmodell hvor privatpersoner og bedrifter kjøper, bytter og tilbyr tjenester via en digital plattform. Denne typen forretningsmodell styrker fleksibiliteten til arbeidsgivere på bekostning av arbeidstakers rettigheter og arbeidsvilkår, og undergraver prinsippet om den norske modellen og det norske arbeidslivet slik vi kjenner det. Dessverre så ser vi at denne formen for «ansettelser» via apper og nettsider blir mer og mer vanlig. Det er ofte allerede utsatte bransjer, som hotell- og restaurantbransjen som opplever mer bruk av delingsøkonomi. Appen «Staffers» meldte sin ankomst til Vestfold i juni i år. Vi får håpe at restaurant- og utelivsbransjen i Larvik velger å ansette sine arbeidstakere fast, og uten bruk av slike apper.

Vi i Larvik Arbeiderparti mener at arbeid til alle er vårt viktigste mål. Enhver innbygger som har mulighet for å stå i jobb, skal sitte med følelsen av at de bidrar til samfunnet og er inkludert i det fellesskapet man får på arbeidsplassen.

For noen år siden vedtok kommunestyret seriøsitetsbestemmelser som har utgangspunkt i Skiens-modellen, flere partier stemte imot den gangen. Larvik Arbeiderparti har programfestet at kommunen skal benytte seg av de strengeste seriøsitetsbestemmelsene som er tilgjengelig ved kontraktsinngåelser, det er også på tide å se på bestemmelsene på nytt.

Det tette samarbeidet som Arbeiderpartiet har med LO og LOs forbund gjør at vi sammen kan skape tryggere rammer for arbeidstakere i Larvik. I Larvik skal det være trygt å jobbe og hovedregelen for ansatte i Larvik kommune skal være hele og faste stillinger. Larvik Arbeiderparti vil fortsette det gode samarbeidet med LO slik at vi også kan jobbe for hele og faste stillinger også i privat sektor!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags