Hev straffen for dyremishandling

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDyr skal behandles godt og beskyttes mot fare for unødige påkjenninger og belastninger, jf. §3 i Lov om dyrevelferd. Dessverre har det seg likevel slik at mange dyr i Norge i dag blir mishandlet. Vi i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) mener at dagens straffer for dyremishandling er for lave.

I dag er maksimumsstraffen for å utføre grov dyremishandling tre år i fengsel. Er dette virkelig en streng nok straff for personene bak de horrible sakene? Sakene om hunder som har blitt druknet, kuer som ikke har blitt matet på dagevis og katter som har blitt halshugd?

Strafferammen ble hevet i 2001 og vi i FpU mener at det nå er på tide å heve den igjen. Tre år i fengsel er ikke nok om du har mishandlet et levende vesen.

I 2013 kunne vi lese at fler enn 400 griser hadde blitt funnet døde på en grisebondes gård i Vestfold, i tillegg til 60 levende griser som måtte avlives. Grunnen til dette var at bonden hadde sluttet å gi grisene mat og vann. 460 griser ble utsatt for grov mishandling. Han ble deretter dømt til ett år i fengsel og fradømt retten til dyrehold i 20 år.

Dersom en utøver grov dyremishandling en gang er sjansen større for at en vil gjøre det igjen, enten det er ett eller tjue år siden sist. FpU mener at de som dømmes for grov dyremishandling bør miste retten til å eie og ha noe med dyr å gjøre for alltid.

Strengere straffer vil ikke bare gagne dyrene, men også oss mennesker. I flere tilfeller ser politiet at voldsutøvere har en fortid som dyremishandlere. Ved å gi mishandlerne en skikkelig straff, vil det kunne forebygge fremtidige voldsutøvelser mot dyr og mennesker. Derfor mener Fremskrittspartiets Ungdom at det er på tide å heve straffene for dyremishandling. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags