Misforstår du med vilje Heyn?

En av grunnverdiene i det norske samfunnet er at trygghet i alderdommen har du rett på, det skal du slippe å kjøpe.

En av grunnverdiene i det norske samfunnet er at trygghet i alderdommen har du rett på, det skal du slippe å kjøpe. Foto:

Av
DEL

LeserbrevNår Øivind Heyn ber om en saklig dialog, og velger å starte leserinnlegget med å beskylde meg for ikke å ha skrevet det selv, så kan vel det oppfattes som en aldri så liten hersketeknikk. Jeg er ny på lista til Larvik Arbeiderparti. Jeg har bytta ut journalistikk med politikk. Jeg har en viss erfaring med å formulere meg. Så da er den mistanken avkreftet, innlegget er ikke skrevet av Arbeiderpartiet sentralt.

Jeg takker likevel for tips om at innlegget kan brukes av andre kommuner her til lands. For det er dessverre et faktum at dette leserinnlegget vil passe svært godt på trykk i kommuner hvor Høyre stiller til valg. At Høyre vil slippe kommersielle krefter inn i helse- og omsorgssektoren, er ingen godt bevart hemmelighet. Signalene fra høyreregjeringen er krystallklare. Larvik Høyre har det som punkt i sitt program. Så jeg forstår ikke hvorfor Heyn mener jeg farer med usannheter?
Det er tydelig at Heyn og Høyre har fått med seg at et stort flertall i dette landet faktisk ikke ønsker profitt på velferd. Heyn vet de er mindretall, med en upopulær sak de skal forsøke å selge inn under dekke av honnørord som valgfrihet og mangfold.

Jeg lurer på hvorfor Høyre mener at kommunen selv ikke kan levere de tjenestene som innbyggerne har behov for? Hvis det handler om å spare penger, så si det. For om de kommersielle aktørene kan drive billigere, så er det på bekostning av noe.
Kommersielle konsern er nå på ballen. Klare til å rykke inn i norske kommuner. De vet at det er mulig å tjene penger, mye penger, for det blir stadig flere som har behov for helse- og omsorgstjenester. Disse aktørene er ikke drevet av veldedighet. Skal de utføre den samme jobben som kommunalt ansatte i dag gjør, og det billigere, så må enten de ansatte gå ned i lønn, bli færre, få dårlige pensjonsordninger eller brukerne må betaler mer. Vi kan ende opp med en todelt eldreomsorg, hvor lommeboka avgjør kvaliteten på tjenestene du får eller har råd til.

Mitt ønske er å gjøre velgerne klar over at Høyre og Arbeiderpartiet er uenige om hvem som bør levere helse- og omsorgstjenester. Vi i Arbeiderpartiet mener de ansatte og innbyggerne er best tjent med at kommunen står som tjenesteleverandør. Det handler om hvem som skal være arbeidsgiver, om lønns- og arbeidsvilkår, at egenandeler går til tjenestene og ikke til utbytte og profitt. Det er ikke uten grunn til at fagbevegelsen har gjort dette til sin fanesak, de sier ja til offentlig tjenester i egen regi og nei til å sette velferdstjenester ut på anbud.

Jeg traff tydeligvis en nerve i Heyn som er mer opptatt av å dekke til, enn å oppklare. Jeg ser fram til en saklig og opplyst debatt. Om Heyn stiller seg bak valgprogrammet til Høyre, noe jeg går ut ifra, bør han lese det mer inngående. For det står faktisk der, at dere ønsker å slippe kommersielle aktører inn i varmen.

Arbeiderpartiet er villig til å investere i kvalitet. Vi vil ha best mulig, ikke billigst mulig eldreomsorg. Vi lover velgerne at Arbeiderpartiet er garantist for velferdstjenester i egen regi. Det betyr faktisk noe hvem som styrer.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags