Larvik Havn og litt om jernbanestasjon

Larviks indrefilet: Revet er på alle vis den beste tomta i Larvik, med gode solforhold og sentral beliggenhet.
FOTO: Dag G. Nordsveen

Larviks indrefilet: Revet er på alle vis den beste tomta i Larvik, med gode solforhold og sentral beliggenhet. FOTO: Dag G. Nordsveen Foto:

Av
DEL

LeserbrevØP har en sak der en velforening ikke liker støyen fra Larvik Havn. Saken er illustrert med et bilde som viser en forsamling med antatt alder under 50 år. Vi må også anta at store deler av forsamlingen har bosatt seg i Larvik etter at havna ble etablert.

Vi må også anta at de fleste visste og merket seg støyen da de flytta til "støysona". Da blir det noe hult og komme i etter tid med klager på støy. Saken minner litt om støyklager fra beboere på Fornebu. De hadde også bosatt seg lenger etter at flyplassen ble bygd og således viste hva de gikk til. Videre er det lett komisk at en velforening krever oppsigelse av kontrakter som Larvik Havn har inngått. Det kan ikke havna ta alvorlig.

Så var det litt om jernbanestasjonen og flokken som tror at en lokalisering i området Kongegata vil gi aktivitet i form av handel og annen næring. Og således bidra til storstilt byutvikling. Der tror jeg de vil bli skuffa. Jeg ser ikke for meg at reisende som for eksempel pendlere som det er mange av og fritidsreisende og annet vil kjøpe kapitalvarer som biler, hvitevarer eller møbler, klær, sko, matvarer etc. Mye av dette handles i helger og på fritid hos allerede etablerte næringsdrivende. De vil ha med seg kioskvarer som aviser og diverse blader/magasiner, bøker, hurtigmat, kaffe, mobilkort, diverse pengespill etc. Kjapt, enkelt og effektivt. Da vil en etablering av en storkiosk og et enkelt serveringssted bli det som blir igjen av ønsker om en storstilt  etablering av næring. 

En annen ting opp i det hele er at en plassering i Kongegata er det dyreste alternativet med god margin. Men, ikke noe er så lett som å bruke andres penger. (Les: Mine og dine skattepenger).

Anders Graven

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags