Lytt til folket – vi husker vel Larvikslista?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerSom gammel høyremann er det vondt å se hvordan Høyre bastant går inn for Kongegata som jernbanestasjon. Å rive opp et sentrum fra Domusbygget og oppover, i 30 meters bredde, og minst det samme i dybden, i fem-seks år framover er jo helt vilt etter min oppfatning.

Særlig når det går an å la det være. Her foreligger gode forslag nord, vest og øst for byen. Går det ikke på Bergeløkka, er det gode muligheter tydeligvis på østsiden av Lågen. Mesteparten av befolkningen vår i nye store kommune ønsker seg en jernbanestasjon med stort, helst gratis parkeringsareal, for pendlere og andre togbrukere. Og det må være lett tilgjengelig med bil.

Det er mange som har ønsket seg en folkeavstemning om plasseringen. Dette er blitt avvist. Men nå får vi jo en glimrende anledning til å si vår mening. Det heter kommunevalg.

Det er ille å se hvordan lederne av byens to største partier har fått med seg Bane NOR og blitt enige om at en stasjon i sentrum er byens ønske. Og påstår at det er et diktat fra Stortinget. Nå ser vi hvor viktig det var: Sandefjord har fått tillatelse til å ha stasjonen et godt stykke utenfor sentrum.

Det siste er at saken skal avgjøres av det nåværende kommunestyret den 21. august. Kan man ikke vente et par uker og se hva det nye kommunestyret sier? Det er duket for store forandringer, det nye partiet BedreLarvik er bestemt for stasjon utenfor byen, og Fremskrittspartiet er også imot sentrumsalternativet og kan få mange stemmer.

Vi husker vel Larvikslista? Som tvang fram flyttingen av ferja? Noe slikt kan skje en gang til, hvis man nekter å lytte til folkemeningen.

Sigurd Robak

LES FLERE INNLEGG OG SAKER OM JERNBANE

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags