BARNEPOLITIKERE = EN FJÆR TIL FEM HØNS?

Om barn og høns...

Om barn og høns... Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevBirgitte Gulla Løken (Larvik-H) er flau over sine egne folkevalgte kolleger og Liv Grinde (Lardal-Ap) synes Larviks folkevalgte minner om barn som krangler og ikke får viljen sin! Dette var hovedoppslaget i ØP 28.4. Jeg deltok selv på det omtalte møtet i fellesnemnda den 26.4. og er uenig i det bildet som ØP presenterte avisens lesere. Når de beste løsningene skal jobbes frem, skulle det bare mangle om det ikke er debatt og meningsutveksling med mange politikere fra hele det politiske landskap. Det er også opp til møteleder å sørge for at talere holder seg til sakslista, lede og evt. korrigere, slik at innlegg og replikker forblir saklig og relevante. Jeg synes møteleder alt i alt gjorde en bra jobb den 26.4. Sakslista ble drøftet og gjennomgått som seg hør og bør!

Hva ønsker så ØP å oppnå ved å ”gjøre en fjær til fem høns” og bruke nær hele førstesiden på et slikt oppslag? Mersalg? Journalisten var til stede på møtet, men avisen valgte altså å fokusere på at det var diskusjon og uenighet blant politikere... Avisens hovedsak den 28.4. var heller ikke en vesentlig bidragsyter når det gjelder å løfte Larvik og bidra til økende begeistring og entusiasme i avisens nedslagsfelt! ”Løft Larvik” stod det å lese i fjor i ØP 17.10.15, og ansvarlig redaktør Terje Svendsen spurte i sin kommentar: ”Hvorfor er det da slik at vi altfor ofte snakker Larvik litt ned?” Med fare for å legge meg ut med avisens redaktør, tør jeg påstå at svaret til noe av dette finner han i utøvelse av sitt eget arbeid. Jeg sitter igjen med et generelt inntrykk av avisen han leder ofte foretrekker å slå stort opp med negativt fortegn, i den store sammenheng, små ubetydelige hendelser. Jeg håper ØP i fremtiden endrer litt kurs, blir med og løfter Larvik (som Lardal snart er en del av) og er med på skape en mer positiv opinion – ikke det motsatte! Selvfølgelig skal ØP også være sitt samfunnsoppdrag bevisst, være vaktbikkje og sette søkelys på tunge og viktige saker. Men som Larviks og Lardals eneste lokalavis, med stor makt og påvirkningsmulighet, ønsker i allefall jeg meg flere positive og begeistrende oppslag i fremtiden. Jeg tror ØP har et og annet å lære i denne sammenheng av Telemark Avisa med redaktør Ove Mellingen ved roret.

Redaktør Svendsen skrev også den 17.10.2015 at vi har et fantastisk utgangspunkt for å skape et godt lokalsamfunn. Absolutt! La oss alle, inklusive redaktøren i vår viktige lokalavis, bidra til nettopp å skape et enda bedre lokalsamfunn. Selv om man er uenig i sak og veivalg, så håper jeg at vi alle i enda større grad lytter og aksepterer andres meninger, også om man til syvende og sist er uenig. Ved uenighet er det som kjent flertallet som avgjør, ikke den som er mest taletrengt eller tar størst plass. Flere hoder tenker bedre enn ett sies det. I arbeidet med å lage nye Larvik kommune ønsker i allefall jeg meg mange gode og saklige debatter, som til slutt munner ut i de beste vedtakene for alle innbyggerne i den nye kommunen. Jeg håper vår lokalavis i fremtiden ikke blåser opp små ubetydelige hendelser eller oppfatninger, ikke gir dette mye spalteplass på forsiden, men i fremtiden velger i ennå større grad å fokusere og formidle om vedtak som får stor betydning for innbyggerne i den nye kommunen. ØP bør i fremtiden i større grad avstå fra fristelsen om å gjøre en fjær til fem høns, det går på bekostning av fremsnakkinga som redaktøren selv skrev så varmt om for noen måneder siden, og det er på sikt slett ikke verdt mersalget av f.eks. 5 eller 10 løssalgs aviser den ene dagen!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags