Egnet?

Foto:

Av
DEL

I disse ettervalgstider vokser det en ordfører i mange mager rundt om. Ordførerkjede, fint kontor, sekretær, mediadekning, innflytelse, betydning, det er mye som frister. Mange mener å fortjene vervet for lang og tro tjeneste for partiet eller kommunen. Andre ser det som en plikt å stille opp når partiet kaller, etter som valgutfallet ble slik det ble og taktiske muligheter dukket opp.

Men få spør om kandidatene er egnet til vervet som kommunens første representant, om kommunen lykkes bedre med en bestemt kandidat fremfor en annen. For ordføreren er ikke partiets, men kommunens, fellesskapets! Den ordfører som tenker parti fremfor kommune må ha misforstått, og vil neppe gå inn i historiebøkene som et lyspunkt.

En ordfører skal tjene og representere kommunen i mange sammenhenger, med stolthet, entusiasme, energi, kreativitet, innsikt, klokskap, mot, dristighet, verdighet og ydmykhet. På flere språk, om nødvendig. Det er ikke nok å ville være ordfører i solskinn, klippe snorer kan mange gjøre. Men når problemene tårner seg opp, når det trengs samarbeid, mot og oppfinnsomhet, da trenger vi de som er virkelig er egnet til å være ordfører.

Måtte Larvik finne en slik!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags