Stipendomlegging

Av
DEL

LeserbrevDet er ikke mange med endt videregående utdanning som har studiekompetansen i lomma og vet hva de skal gjøre på veien videre. Nei tvert imot sier jeg, vg2 elev på Realfag. Jeg stresser med å vite hva jeg skal gjøre etter videregående.

Jeg er utrolig glad i realfag, men også økonomi.. hva om jeg har lyst til å studere noe helserelatert? Der sier regjeringen stopp. Stipend omleggingen gjør det ikke noe lettere for ungdommer å velge studier, er kanskje lett å si for de som har vokst opp av den gamle skolen med få valg. For ungdommen i dag gjelder det valg av riktig universitet med tanke på sosial omgang, eller kvalitet på læringen. En annen faktor er hvilket yrke en skal utdanne seg til?Jeg som er glad i realfag har lyst på en økonomiutdanning, hva gjør jeg om jeg ikke trives på økonomi allikevel? Hva gjør jeg om realfag ikke er tingen?

Dette mener jeg er et feilgrep av regjeringen som vil føre til at flere dropper av studier grunnet feil valg, grunnet at de ikke er motiverte i hverdagen, og dette stresser ungdommer som meg enda mer.

Dagens skolesystem legger press på ungdommen til å ikke miste et år. Det burde tydeliggjøres enda mer at man fint kan ta et friår etter videregående uten at det er et nederlag. Vi løper alle våre egne løp, vi har alle ulik lungekapasitet, og vi trenger alle å kunne velge vår egen vei uavhengig av at regjeringen setter opp stopp skilt.

Ikke dytt for mye press på ungdommen, vi er ikke alle målretta vidunderbarn.

Les alle leserinnlegg på ØPs debattsider

Teddy Laula

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags