For noen måneder det har vært. For et spennende valg. Etter å ha jobbet døgnet rundt med valgkamp de siste ukene er jeg nå tilbake i min vanlige jobb. Og selv om ikke jeg får et kontor på Stortinget, er SV valgets vinner.

Jeg har et stort behov takke alle som har stemt SV og alle som har stått på og bidratt til sterk framgang i valget. SV gikk frem i Vestfold – som vi har gjort i alle fylkene over hele landet. Det var realistisk å håpe på utjamningsmandatet. Men selv om vi gjorde et godt valg, så får jeg dessverre ikke gleden av å representere SV på Stortinget og være med å ta kampen der. Stemmene som ble avgitt til SV i Vestfold var ikke bortkastet! Vi har fått en flott Stortingsgruppe med 11 representanter, som er fire flere enn vi hadde i forrige periode. Det er en stor seier. Før valget hadde mange dømt oss nord og ned, men sammen har vi vist at SV er en politisk kraft for fremtiden. I løpet av valgkampen har vi også fått mange nye medlemmer og aktivister som har stått på disse ukene.

Jeg vil også takke mine venner i de andre partiene for gode debatter og hyggelige stunder gjennom valgkampen. Selv om vi er konkurrenter og uenige med hverandre, så har alle gjort en formidabel innsats for et levende demokrati.

Det er fremdeles et flertall på Stortinget som peker på Erna Solberg som statsminister. Vi skal ikke gi henne fred. Partileder Audun Lysbakken var helt klar på valgkvelden at vi skal kjempe mot de borgerlige sin politikk, med nebb og klør. De stemmene vi har fått skal vi forvalte på en god måte.

Jeg skal fortsatt arbeide for mer rettferdighet og en god klimapolitikk. SV er fremdeles i siget. Gjennom valgkampen har vi blitt et større og sterkere lag. Nå må vi fortsette å jobbe sammen, og rette blikket vårt mot 2019. Da er det kommune- og fylkestingsvalg. Jeg vil at det skal sitte flere representanter fra SV i kommunestyrene rundt omkring i fylket vårt – og ta kampen der også. Mot økte forskjeller. Og for sterke felleskap. SV er et vinnerlag - og du er velkommen med på laget.