Kjære Skoleelever! Skal dere streike, så gjør det for miljøet!

Av
DEL

MeningerNår det gjelder miljøet vårt kan vi gjøre noe som gir resultater – det kan vi ikke når det handler om klimaet, det endrer seg om vi vil eller ikke. Det har det gjort så lenge kloden har eksistert.

Dere og vi alle kan gjøre en innsats for et renere hav, redusere forbruket av plast og protestere mot montering av vindturbiner i vår urørte natur, turbiner som i tillegg til å være helt unødvendige også tar livet av fugler som er fredet. Optimalisering av våre eksisterende vannkraftverk vil kunne levere mer strøm enn tusenvis av vindturbiner!

Tenk dere om: Vi bor færre mennesker i Norge enn feilmarginen for antall mennesker i Kina hvor nesten 20% av jordas befolkning bor. Kina er dessuten verdens største produsenter på nesten alle områder. De bygger et nytt kullkraftverk hver eneste uke, og er verdens største leverandør av vindturbiner og solpaneler, men bruker det ikke selv. Pussig?

Når vi nå skal ha et lokalvalg i Larvik Kommune blir det en smule merkelig å ha klima som fremste mål, redusere temperaturstigningen på kloden, samt snakke om at vi er på kanten av stupet og at det bare er 11 år igjen til vi tipper utfor.

Jeg har derfor følgende utfordring: La oss gjøre en innsats for miljøet!    Gå gjerne til streik når det snakkes om rasering av naturen, bygging av anleggsveier og montering av vindturbiner på Vindfjell og Skrim. Gjør hva dere kan for å redusere bruk av plast og forurensning av havet.             Husk hva som sto på et skilt ved en strand et sted i Australia (tror jeg det var) fritt oversatt til norsk:

Dyrene etterlater seg ikke søppel verken i havet eller på stranden. Det er det mennesker som gjør. Vær så snill – oppfør dere som dyr.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags