Maren Anne Krüger )Partiet De Kristne i Vestfold): Hvorfor Partiet De Kristne?

Maren Anne Krüger

Maren Anne Krüger Foto:

Av
DEL

LeserbrevHvorfor Partiet De Kristne?


Vi er inne i en ny valgperiode, og igjen er det nødvendig for borgerne å ta stilling til hvilket parti og politikere man vil gi tillit.

Det fundamentale ved et parti er menneskesynet som ligger til grunn. Det er grunnleggende hvordan en politiker ser på menneskene den skal tjene gjennom å sitte som deres representant i et kommunestyre eller på fylkestinget.

For PDK er alle mennesker like mye verd. Det innebærer fosteret som nettopp er unnfanget. Som om noen måneder kommer ut av mammas mage med hårlokk og skjøre fingre. Eller fosteret som om noen måneder kommer ut med en arm for lite, eller et kromosom for mye. Som etter få uker skal le til pappa som lager tøyselyder. Eller fosteret som ikke kommer til å være istand til å le på vanlig måte, men som har et blikk som fester seg til mamma som klippen i livet. Eller fosteret som om noen måneder kommer ut av magen til mamma som fremdeles er student, og ikke har etablert seg med stasjonsvogn, ektefelle eller hus. Eller fosteret som om noen måneder kommer ut av en mamma som egentlig ikke har tid til barn, for det vil ødelegge karriereløpet. Eller fosteret som har en mamma som ligger under narkotikaens jerngrep. Alle disse barna har lik verdi. Alle disse vil PDK kjempe for. Alle har livets rett, fordi de lever! Ingen skal få dødsdommen underskrevet på andres premisser.

Så ankommer de samfunnet, -oss, med ulik bagasje i livskofferten. Da plikter vi som storsamfunn å ta imot dem med det beste «crew». Fordi barnet lever, og fordi vi har et ansvar. Barnet med funksjonshemning skal få oppfølging og tilrettelegging, slik at familien opplever den støtte og hjelp de så sårt trenger i en krevende hverdag. De skal ha en kontakt i kommunen de bor i, som hjelper dem med søknadspapirer til NAV, tar telefoner til de ulike instansene for dem, og som kan se foreldrenes behov og tilrettelegge ut fra det. Barnet som kommer med abstinenser i bagasjen, skal få ha et hjertelig team rundt seg helt fra starten. Et velfungerende barnevern som er istand til å se mors, fars og barnets beste. Som vektlegger biologien med om mulig et bestemorshjerte eller et tantehjerte som kan gi barnet omsorgen, istedet for et vilt fremmendt hjem. Eller der det er nødvendig, en fungerende fosterfamilie som har rom og kjærlighet nok til dette barnet, og som får oppfølging fra kommunen og blir verdsatt for det ekstremt viktige samfunnsoppdraget de har tatt. Eller barnet som kommer ut til en mamma som ikke har alt på plass i livet, og som opplever dette uoverkommelig. Hun skal oppleve at kommunen med politikerne i spissen er dypt takknemlig for at hun har blitt mamma, og hun skal støttes både med økonomiske og menneskelige ressurser. Eller mammaen som ikke har tid til barn. Hun skal oppleve støtte fra arbeidsgiver som vil legge tilrette med fleksibel arbeidstid, deltid eller permisjon så lenge hun måtte ønske det uten at det skal gå ut over hennes karrieremål. Og hun skal fortelles at den største rikdom hun kan få, er dette barnet, og den viktigste jobben hun nå kan gjøre, er å gi dette barnet en kjærlig og trygg barndom.

Ut fra synet om at alle mennesker har en ukrenkelig verdi, helt fra unnfangelsen til naturlig død, kommer en dertil sunn politikk på de ulike politiske områder. PDK har en helhetlig, tydelig og bærekraftig politikk. Vil du at vi skal representere deg i kommunestyret og på Fylkestinget, må du stemme PDK. Det nytter!

Fylkesleder og 1. kandidat for Partiet De Kristne i Vestfold og Telemark, Maren Anne Krüger

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags