Partiet Rødt har en økonomisk politikk som er fullstendig skivebom

UNDRER: Jeg lurer på om alle disse nye tilhengerne til Rødt faktisk har studert partiets program, skriver John Glenn Robertsen.

UNDRER: Jeg lurer på om alle disse nye tilhengerne til Rødt faktisk har studert partiets program, skriver John Glenn Robertsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Rødt har vind i seilene, og de kommer høyst sannsynlig til å gjøre et brakvalg til høsten.

Partiet kan melde om stadig nye medlemmer, flere lokallag – og kommunistene har omsider fått full mediadekning.

La det ikke være tvil; partiets grunnmur er marxismen, selv om leder Foxy Moxy foretrekker å kalle seg sosialist utad. Det gjelder å tilpasse sitt image og budskap til folket.

Rødt er imot bompenger, men det hjelper lite når de lovpriser veiprising! Det som derimot skiller Rødt radikalt fra alle andre partier er at deres økonomiske visjoner – på sikt vil skakkjøre norsk økonomi, og det til de grader også.

Jeg lurer på om alle disse nye tilhengerne til Rødt faktisk har studert partiets program. Selv undertegnede som kjenner seg mest hjemme i Senterpartiet, kan finne enkelte gode argumenter hos Rødt – være seg restriktiv alkoholpolitikk, leksefri skole og søndagsstengte butikker. Men det betyr ikke at jeg skusler bort min, tross alt – dyrebare stemmeseddel.

Hanne Skartveit, VG (11.05.2019) sa det så godt: Kommunismen som Rødt bygger på har bare skapt sultkatastrofer verden rundt. Kapitalismen derimot har løftet hundrevis av millioner mennesker ut av sult.

Det er nesten skremmende at så mange nordmenn lar seg forføre av en slik hinsides uansvarlig og livsfjern politikk. Jeg trodde at vi hadde kommet lenger enn å sitte igjen i våte drømmer om fiaskoen Karl Marx og hans likesinnede.

 

John Glenn Robertsen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags