Gå til sidens hovedinnhold

DAB = Dårlig Audio Broadcast!

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Norge er ensom i verden med å slukke sitt FM radio nett. Radio lytting går ned, og selv sitter jeg i bilen og opplever at radiosendingen forsvinner akkurat når det var noe interessant å høre på.

Det er ikke morsomt å sitte uten radio på E18 i store deler av Bamble, selv med testvinner DAB-adapter og riktig montert antenne.

Det er mulig at det er for dårlige DAB-adaptere på markedet, men jeg heller vel selv mot at de høye herrer som markedsførte DAB-utbygging og var pådrivere for å kutte strømmen til FM-senderen, ikke har sett nok på kartet til å forstå at Norge har en annen topografi enn Danmark.

Danmark har også DAB, men har valgt å beholde FM. Hurra for danskene!

I følge informerte kilder lyttet 67,13 prosent av befolkningen til radio i løpet av en gjennomsnittsdag i første kvartal i fjor. I første kvartal i år har tallet sunket til 57 prosent, ifølge TNS Gallup. Mer enn en halv million nordmenn lytter ikke til radio en gjennomsnittsdag etter at det nasjonale FM-nettet ble slukket.

Dette kan da umulig være en seier for teknologien og DAB.

Beslutningen om å digitalisere radio ble vedtatt med bredt politisk flertall. Samtlige politiske partier stemte for, med unntak av Frp.

Nå ser det ut som hvertfall Senterpartiet som stemte for, har våknet. Telemarks representant på Stortinget, Åslaug Sem-Jacobsen, har stilt et skriftlig spørsmål til kulturminister Trine Skei Grande (V):

«Vil ministeren ta initiativ til at Medietilsynet skal finne ut hvor mange som hører på DAB, altså ikke digital lytting som inkluderer internett og mer, men faktisk DAB-lytting?»

Dette er et svært godt spørsmål som flere partier enn Senterpartiet burde stilt seg før de tok hovedsikringen til FM senderne. Blir det like god tilgang til Radio lytting ved å ikke sende på FM radioer som de aller fleste har?

Hurra for Norge som går først (og kanskje sist) i verden med å slukke FM nettet. Etter mitt syn en elendig forbrukerpolitikk med millioner av ubrukelige FM radioer i de tusen hjem, hytter og biler som må kastes i søppla.

Heia Arbeiderpartiet, Høyre, Sp, KrF, Venstre og SV! Jeg håper at Frp kan vinne frem i Regjeringen for at FM-døden er en stor tabbe som bør reverseres.

Kommentarer til denne saken