Ros til alle barnehageansatte

Luftetur i Bøkeskogen

Luftetur i Bøkeskogen Foto:

Av
DEL

LeserbrevTil tross for at barnehager har vært stengt i en uke, ble hverdagen totalt snudd på hodet. Flertallet har hjemmekontor, armene fulle av utfordringer og ungene opp til ørene, mens andre strever med å få økonomien til å «rulle» som normalt.

Selv om vi befinner oss i en krevende og tøff hverdag, løses den nye tilværelsen også med «hjemme barnehage». Det er som en kabal med grubling over hvordan man skal aktivisere ungen(e) fra dag til dag. I en tid der det meste er stengt, grensene bevoktes, flyene stå på bar bakke og ingen venner skal besøkes eller klemmes. Midt oppi denne strevsomme hverdagen opplever man hvor takknemlig man er som forelder på arbeidet som alle barnehageansatte utførte daglig, før stenging sto for døren. Et yrke som altfor sjelden skrytes om og settes pris på. Denne takknemligheten sendes til dere alle:

Takk for at dere gikk på jobb, slik at jeg selv kunne dra til arbeid – nå må barnepass nøye planlegges. Takk for at dere dro på jobb, slik at jeg kunne dra til mine forelesninger – nå finner jeg knapt tid til selvstudier. Takk for at dere holdt åpent, slik at jeg kunne pleie meg selv – i disse tider får jeg ikke rom for egenpleie før ti på kvelden. Takk for at dere aktiviserte alle på et høyt nivå – i dag sliter vi med å få ut all energien og stimulere til lek og moro hjemmefra. Takk for at dere hadde planlagt å henge opp selvlaget påskepynt i Leiren – i år blir ikke Leiren like fargerik og flott. Takk for at dere er dere selv, for at barna føler trygghet og har venner – fram til nå har både store og små vært savnet og blitt snakket om fra barnemunn.

Håpet er stort, men troen er lav på at gjenåpning skjer på den dato som er satt. Det er når man går hjemme alene i hverdagen med studier opp til ørene, eksamen rett rundt hjørnet og barnefar på jobb i Oslo, man skulle ønske tiden strakk mer til med strukturering og orden i mappene. Men slik er det ikke. Istedenfor er det blitt nettundervisning med ungen nærmest på fanget, en barnehagearbeider som serverer mat oftere hjemmefra, enn hva det hadde blitt i den ordinære barnehagen og som en sykepleier, som pleier og trøster dagen lang.

Har så respekt for deres vante hverdag der det forekommer sultne og rastløse krabater, hyling og skriking, krangling og slåssing – yrket som ikke matcher meg.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags