Ros til de som driver dugnad for turstiene våre

Vettakollen

Vettakollen Foto:

Av
DEL

LeserbrevJeg har lyst til å gi litt velfortjent ros til alle de menneskene som har brukt fritida si på å tilrettelegge og merke turstier rundt i distriktet vårt. Rydding av kvist, fjerning av trær som har falt over stien, tau til å dra seg opp i på de bratteste stedene, impregnert plank som er lagt ut på myr, grov treflis på våte partier, merking av stien i blått eller rødt, skilter og turpostkasse og bok på toppen. Det er til og med digital registrering flere steder.

Den jobben som frivillige har gjort har kommet veldig godt med nå i koronatiden og jeg tror det har vært et viktig bidrag for å fremme folkehelsen. I ei tid der mye i samfunnet har vært nedstengt så har naturen vært åpen og det er den døgnet rundt. Ikke koster det deg noe å bruke den heller, naturopplevelsen er gratis.

Rundt her jeg bor så har frivillige fra o-lag, idrettslag, Holemyras venner og andre ivrige sjeler ryddet og merket 14 fine huldrestier i Lardal. Noen av toppene er felles med turistforeningen. Går du tur i gamle Lardal så er det ikke trengsel og kø, men flotte naturopplevelser og masse fin utsikt. Også i Hvarnes, Kvelde og Larvik, samt vestafor i Siljan og Skien er det fine opparbeida og merka stier til turmål med utsikt.

Vi er heldige i vårt distrikt der vi har mulighet både for tur i skau og opp på fjell, samtidig som vi har den flotte kyststien i Larvik, der vi kan gå korte eller lengre strekninger.

Turistforeningen lokalt, idrettslag, velforeninger og noen enkeltpersoner gjør en formidabel innsats med tilrettelegging av områder slik at de blir tilgjengelige for deg og meg. Allerede når en sitter hjemme i godstolen kan man begynne å glede seg til turen, for både turistforeningen og eksempelvis huldrestier har laget beskrivende turforslag med kart og bilder på nett med hvor lang tid det tar å gå og om det er lett, krevende eller noe midt imellom. På sosiale medier er det også flere turgrupper der man kan få gode turforslag eller selv dele sine beste turopplevelser med andre.

Når vi tidlig i koronafasen ble oppfordra til å ikke reise på besøk til hverandre så var det fint å kunne treffes noen få kjente i naturen på en felles tur, selvsagt innafor med smittevernreglene. Det har blitt noen familieturer, venninne-/venneturer, kollegamøter, samt «walk and talk» i jobbsammenheng i det siste og turstiene har vært kjekke å ha.

De som legger ned tid og krefter i dette som så mange av oss ser på som en selvfølge, men samtidig setter så pris på, fortjener mer enn en takk. Som en bekjent sa til meg her om dagen: Det er mye god mentalhygiene i å være ute i naturen om dagen.

Og istedenfor å klappe, som er blitt så populært, men som ikke gir ei eneste krone til noen, så har jeg heller betalt medlemskontingenten i den lokale turistforeningen. Så igjen, tusen takk til alle frivillige for den flotte innsatsen dere gjør, det settes pris på!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags