Nei til bompenger og nei til veiprising!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDenne våren har et gryende opprør mot det etablerte vokst til en protestbevegelse landet aldri har sett maken til. Folk flest er oppgitt og fortvilet over en stadig økende avgiftsbyrde og reduksjon i egen privatøkonomi. Det henger ikke på greip at oljenasjonen Norge skal ha den laveste kjøpekraften i Norden pga avgifter på absolutt alt av energi og forflytning.

Folkeaksjonen Nei til mer Bompenger FNB vil gjøre noe med dette, vi sier nei til bompenger, nei til veiprising og nei til eiendomsskatt. Vi mener en reduksjon i offentlige utgifter og omfordeling av avgiftene bilistene allerede betaler inn vil gjøre disse urettferdige ekstraskattene overflødige.

Bil- og transportbransjen inklusive privatbilismen er ikke en utgiftspost for det offentlige, det er en seksjon som genererer over 1000 milliarder i direkte og indirekte inntekter til land, fylker, kommuner, næringsliv og private husholdninger, og en bransje som sysselsetter titusenvis av mennesker. Bilisme utsettes for usaklig hets og stigmatisering som er fullstendig ute av proporsjoner. De som bare ser på bil som et problem skjønner dessverre lite av hvordan vårt samfunn er bygget opp. En rask titt på kartet over Norge vil vise de fleste at bil og fly er helt nødvendige fremkomstmidler i vårt land.

Elektrifisering av bilparken er vedtatt av Stortinget, noe som er teknisk umulig å gjennomføre og som i tillegg vil være dumt. Det finnes i dag ikke nok tungmetaller til batteriene igjen i verden og å produsere nye biler for å erstatte fullt brukbare biler er ikke miljøvennlig i det hele tatt. Ikke har vi nok strøm til å forsyne en helelektrisk bilpark heller.

Veitrafikken har de siste ti årene halvert utslippene og det er ventet en halvering igjen de neste fem årene.

FNB går til valg på en mer rettferdig samferdsel uten fordyrende elementer som bompenger og veiprising, elementer som hemmer verdiskaping og effektivitet. FNB stiller liste til Fylkestingsvalget i Vestfold og Telemark.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags