Hvem er Larvik Selskapslokale?

Terese Perez Rønnild og Trond Døvle Furulund

Terese Perez Rønnild og Trond Døvle Furulund Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Driverne av Larvik selskapslokale stiller seg hoderystende til politikernes forberedelser. "Er det mulig å stille til et møte, som folkevalgt, og ikke en gang ha satt seg inn i sakspapirene?" skriver Trond Døvle Furulund og Terese Pérez Rønnild i denne kommentaren.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

SkjenketiderI mandagens utgave av ØP kan man lese at Larvik Selskapslokale kun får ha åpent til kl ett (med skjenking til 00.30), selv om kommens øvrige serverings og skjenkesteder får ha åpent til kl 02.30 (med skjenking til 02.00). Vi påklaget vedtaket og stilte som tilhørere under møtet til Kontrollutvalget for alkoholomsetning 08.03.17.  

Vi forberedte oss godt ved å sette oss inn i Kommuneplanen for Larvik, Alkoholpolitisk handlingsplan og andre aktuelle lover og dokumenter. Vi forventet å møte kompetente folkevalgte som på vegne av sine respektive partier ville komme med saklige, godt begrunnede uttalelser, men skrekk og gru! Da Bendik Rød Karlsson på kyndig vis kom til sak 005/17 Klage fra Larvik selskapslokale, repliserte en av politikerne (ser ingen grunn til å henge ut enkeltpersoner her): «Hvem er Larvik selskapslokale?». Vi er sjokkert! Er det mulig å stille til et møte, som folkevalgt, og ikke en gang ha satt seg inn i sakspapirene? Disse ligger åpent ute for alle å lese, i tillegg til at de er sendt våre politikere både elektronisk og på papir. Når det i tillegg ikke er mer enn en måneds tid siden de samme politikerne vurderte vår søknad om skjenkebevilling, skjønner vi virkelig ingen ting! Og det stopper ikke der. Ingen rundt bordet hadde et godt svar på hvem vi er og hva vi driver med. Det ble mumlet noe om: «Er det ikke de som holder til i lokalene til Gamle Banken da?».  Så kjære politikere og Rådmann: Larvik selskapslokale AS er Trond Døvle Furulund og Terese Perez Rønnild. Begge med papirer på bestått skjenkeprøve, Terese med bestått etablérprøve og Trond som er godkjent sikkerhetsvakt med mange års erfaring fra utelivsbransjen. Begge er selvfølgelig vandelstestet og godkjent av både politi, skattevesen, og gud vet hvilke andre instanser. Konklusjonen er i alle fall at alt det formelle er på plass. Vi ønsker å drive et selskapslokale, det vi si leie ut våre flotte lokaler og tjenester til selskaper av ulike slag. Bursdager, konfirmasjoner, barnedåp, bryllup og alt annet Larviks innbyggere måtte ønske å feire. Vi ligger sentralt til på Nanset, med gode bussforbindelser rett på utsiden av døren og gode parkeringsmuligheter i bakgården. Vi har stort sett næringsbygg rundt oss, men tre boliger kan vel kalle oss nabo. Vi ønsker også å være et samlingssted, så et par kvelder i måneden, ønsker vi å holde åpent for de som måtte ønske å ta en tur. Vår målgruppe er godt voksne, gjerne 40+, noe vi allerede har vist gjennom de arrangementene vi allerede har hatt.

Så, tilbake til hvorfor kommunen gir oss redusert åpningstid. I sakspapirene, står det at det har vært klager på bråk tidligere. Vi har etterlyst dokumentasjon fra kommunen på dette, men har i skrivende stund ikke mottatt noe. Vi har drevet på i noen måneder nå, har hatt to besøk fra skjenkekontrollen som ikke hadde noe å utsette på oss, og har heller ikke mottatt andre klager.

Hovedargumentet til kommunen er at det i Kommuneplanens arealdel er vedtatt at det skal tas opp om Larvik kommune skal innføre ulike sentrumsoner. For å klargjøre: Ingen ting er vedtatt! Det skal opp til drøfting om Larvik kommune ønsker slike soner. Hvor de eventuelt skal ligge og hva det skal innebære er det ikke avklart. I planen kan man se et kart, hvor to ulike soner er tegnet inn. Vi spør oss hvor dette kartet kommer fra, og på hvilket grunnlag sonene er tegnet inn. Noen som kan svare? Uansett: Dersom disse sonene i fremtiden vedtas, og dersom de mot formodning blir slik det er tegnet inn i planen, ligger vi på utsiden av begge disse sonene. Det er det vi mener en syltynn begrunnelse for å ikke gi oss skjenkebevilling på lik linje med andre som prøver å få til noe positivt i Larvik.

Så tilbake til sirkuset av et møte, hvor utsagn som «jeg mener» og «jeg tror at» er gjennomgående. Hvor ble det av «vi»? Er ikke politikerne der på vegne av sitt parti og sin velgergruppe? Og hva med fakta og kunnskaper? Kjære politikere. Kjenner dere egentlig gjeldende lover og regler? Det ble blant annet diskutert om man kan gi skjenkebevilling for en kortere periode (enn 4 år), frem til eventuelt saken om soner har vært opp, eller om man kunne gi en bevilling for så å endre den senere. Sett dere inn i lover og regler! Vi, og andre med oss, ønsker ikke å bli stående fast på grunn av deres synsing og mening! Og til opplysning, selv om dere burde visst det: Larvik Event AS, som vi overtok lokaler etter og hvis bevilling vi drev på inntil vi fikk vår egen, fikk holde åpent til 2.30, men med en kommentar om at dersom det ble opprettet soner, ville søknaden bli behandlet på nytt.

Vi er sjokkert over den manglende kunnskapen enkelte dårlig forberedte politikere. For ordens skyld; Et par stykker slipper unna. Bendik Rød Karlson ledet møtet på kyndig vis og Krfs representant var godt forberedt, selv om vi på ingen måte er enig i partiets politiske ståsted i denne saken.

Det vi ønsker oss er en rettferdig avgjørelse, med likhet for alle, med avgjørelser tatt på bakgrunn av gjeldene lover og regler, ikke på bakgrunn av synsing og mening. Dersomatte hvisomatte får dere fine andre arenaer for!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags