Heia deg!

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Spennende første dag på skolen. Spente lærere, friske og opplagte etter avspasering og ferie, har hatt planleggingsdager for å forberede det nye skoleåret. Spente elever – førsteklassinger med altfor store sekker, fjerdeklassinger som er varme i trøya, sjuendeklassinger som er ovapå foran det siste året på barneskolen. Åttendeklassinger som igjen er yngst, og føler de ikke kjenner noen. Videregående-elever – kom inn på det de ville, eller gjør det beste ut av andre- eller tredjevalget – sisteårs som skal gjøre ankeretappen før Karakterene Som Blir Stående Resten av Ditt Liv. Det føles i hvert fall sånn.

Heia deg som sa ja til å bli årets klassekontakt! Heia deg som hilser og slår av en prat med i hvert fall ett annet barn når du leverer eller henter. Heia deg som sier du har en ledig plass i bilen til trening. Heia deg som på foreldremøtet sier dere burde snakke om bursdager. Heia deg som sier «ja, det er jeg enig i!» Heia deg som sier hei til den nye mora i klassen og spør hvordan det går – eller spør om dere skal lage fellesbursdag. Heia deg som ble assistenttrener på fotballen! Heia deg som skrev; «jeg kan!» da han spurte hvem som kunne stå i kiosken på lørdag i Facebookgruppa. Heia dere som bærer stoler, apparater og kjører lopper. Heia deg som inviterer inn eller sier at vi burde jammen lage i stand noe så alle kan bli bedre kjent. Eller sier; «ja, det er jeg helt enig i!»

Varme, trygge Larvik er Geir og Mie, Cathrine og Erik, Anne og Petter og alle de andre med og uten jobb eller tillitsverv, men med hodet og hjertet der - at hvis vi investerer litt hver og en, så kan vi få det aller beste året i klassen, laget, korpset eller troppen. Vi skal selge vafler, bære kasser og ta med en termos med kaffe. Vi skal være med og hjelpe dere som har sagt «ja» til å gjøre noe for våre barn. Vi gjør det for våre egne barn, men hvis vi er skikkelig, skikkelig heldige, kan vi også være Den Ene. Den Ene som blir husket Resten av Mitt Liv, den voksne som gjorde en forskjell for et barn, så han følte seg sett, hun fikk være med. En som bryr seg, kan være nok. Alle barn er våre barn.

Kjære foreldre. Velkommen til et nytt skoleår!

Liselotte Aune Lee

Fylkestingsrepresentant Arbeiderpartiet

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags