Bevar Valby barnehage!

KJEMPER: Vi håper at noe annet enn økonomi kan styre hvordan barnehagene og skolene i Larvik skal se ut skriver Silje Johannessen (bildet) og Ole K. Nalum, 
foreldre til barn på Valby skole og Valby barnehage.

KJEMPER: Vi håper at noe annet enn økonomi kan styre hvordan barnehagene og skolene i Larvik skal se ut skriver Silje Johannessen (bildet) og Ole K. Nalum, foreldre til barn på Valby skole og Valby barnehage. Foto:

Av
DEL

LeserbrevBevar Valby barnehage!

Vi ble overrasket da Valby barnehage var foreslått nedlagt i den nye barnehagebruksplanen for Larvik. Valby skole er nesten akkurat vedtatt beholdt og det er satt i gang store utbygginger av nytt boligfelt rett ved siden av barnehagen. Valbyskogen og Guriskogen er et barnevennlig område, så det sier seg selv at mange som vil kjøpe disse nye boligene kommer til å være barnefamilier. Vi synes det er rart at kommunen vil legge ned Valby barnehage før man ser utviklingen i lys av utbyggingen og generasjonsskiftet i området.

Valby barnehage er liten og oversiktlig, med god økonomisk drift og stabilt personale. Den føles trygg for foreldre og barn. I forrige barnehageår måtte barnehagen gi avslag til flere foreldre som ønsket sine barn inn i Valby barnehage, fordi barnehagen var full på grunn av bemanning og budsjett. Tjølling har i mange år vært et pressområde på barnehageplasser med fulle barnehager. Vi har bevisst valgt å flytte til Valby pga nærheten til en mindre barnehage og en mindre skole. Vi er veldig takknemlige for å ha denne valgfriheten, og vi er godt fornøyd med vårt valg. Både skolen og barnehagen innfrir våre forventninger.

Valby barnehage deler lokaler med Valby skole og Valby ungdomsklubb. Skolen har blant annet skolekjøkkenet sitt der. Så ved en evt. nedleggelse av barnehagen må bygget likevel varmes opp og vedlikeholdes. Eller er dette et skritt på veien til å legge ned skolen igjen? Man begynner jo å lure.

Vi håper at noe annet enn økonomi kan styre hvordan barnehagene og skolene i Larvik skal se ut. Det bør være barna som skal bli vektlagt. Som ellers i samfunnet trenger vi ulikheter og variasjon når det gjelder skole/barnehage. Det at alt skal være likt gir nødvendigvis ikke den beste kvaliteten. Vi håper at andre også kan se at Valby skole og Valby barnehage har stor verdi, og er levedyktige selv om det ikke er like mange barn som går der.


og Silje Johannessen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags