Verdensmesteren flyttes til Valby skole?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Jeg lurer på hvorfor det ikke har kommet ut noe informasjon om at Verdensmesteren skal flyttes inn under Valby skole?

DEL

MeningerEneste notis jeg har sett om dette var en liten setning i Østlands-Posten: «Nanset-skolen er vi ferdige med, den trenger vi ikke å diskutere.

Mesterfjellet er uegnet, og de som er der nå skal flyttes til Valby» sa politiker Guro Kohlberg. Akkurat ja, når ble denne avgjørelsen tatt Larvik kommune?

Jeg mener å huske at det var runder med høringer og grundige rapporter i forrige runde hvor dere (Larvik kommune) ønsket større skoler og faktisk legge ned Valby, noe som heldigvis ikke ble noe av. Argumentet den gangen, og det holder vel fortsatt, var at større skoler er bedre rustet overfor elevene.

Altså, dere skal flytte en gruppe sårbare elever til en mindre skole, som dere politikere ønsket å legge ned? Er det bare jeg som ikke får dette til å gå sammen? Hva gjør dere med klasserom?

Det er jo ikke nok plass til Valby elever og Verdensmesteren på grendehuset? Hvor skal Valby elevene ha heimkunnskap, sløyd og musikk nå? Grendehuset ble tatt i bruk fordi Valby skole var for liten til å huse dette når de gikk fra 1-4 til å være 1-7. Hvordan blir det plutselig ekstra plass?

Det kan og bør ikke være slik at Valby skole må opereres som et AS og selge administrasjonstjenester til en annen skole for å få budsjetter og regnskap til å gå i hop?

Barnehagen på Valby ønsker jo Larvik kommune å legge ned, begynner man å se et mønster i forhold til å omdisponere grendehuset til et skolebygg?

Så noen spørsmål til de som har gjort disse vedtakene: Konsekvensutredninger? Byggets beskaffenhet og beliggenhet? Hva slags begrunnelser ligger bak her? Hvorfor er alt dette gjort i stillhet? Jeg skjønner jo at dere ønsker å spare. Det er garantert ikkenoe penger til overs pga de nye skolene, eller?

Hva skjer forøvrig med Mesterfjellet? Larvik kommune eier jo dette bygget og betaler leie til seg selv som nå bortfaller? Flytter dere ikke bare penger på papiret her? Bygget må jo fortsatt vedlikeholdes selv om det mangler leietakere, vedlikehold blir liksom ikke borte fordi noen flytter ut.

Hvordan er dette håndtert med SU på de respektive skolene? Er foreldrenes meninger tatt med her? Hvilke fordeler vektlegger dere fremfor ulempene på et plassmessig allerede presset skolebygg?

Flytte penger i budsjetter er nesten som å drive butikk med monopolpenger. Det at dere omdisponerer midler er ikke det samme som å spare.

Desto mer dere nedprioriterer og sparer på skolen, jo dårligere blir tilbudet. Fornøyde elever i trygge gode omgivelser, med gode lærere presterer bedre. Elever som presterer bedre blir også gode skattebetalere etterhvert. En skoleelev er mao ikke en utgiftspost i budsjettet, det er en investering i fremtiden!

Nei, jeg er ikke imot at verdensmesteren skal flytte til Valby, jeg er bare møkk lei at de bruker barna våre som spareposter. En mottaksskole er er av de viktigste integreringsinstutisjonene vi har, kanskje etter barnehage etter min mening. Det er derfor viktig at denne gruppen med barn og ungdommer har et godt tilbud.

Her tror jeg ikke grendehuset på Valby er det beste valget.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags