Når lærerne mobber

MÅ INNSE: Jeg håper lærere som føler seg truffet, innser at de kan ødelegge et barn for livet slik at det mister all selvrespekt og følelse av verdi.

MÅ INNSE: Jeg håper lærere som føler seg truffet, innser at de kan ødelegge et barn for livet slik at det mister all selvrespekt og følelse av verdi. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDa jeg vokste opp var det vanlig at lærerne fysisk avstraffet oss og mobbet oss. Ikke noe uvanlig eller kritikkverdig med det. Slik var det bare. Så etter hvert ble det forbudt å fysisk legge hånd på elevene, og bra var det. Men at lærerne mobbet elevene, var fremdeles tillatt.  Men etter hvert ble det også forbudt.

Mange lærere er snedige og finner sin vei rundt det. Og er man en kul og ung lærer som finner en hakkekylling som kan gjøre en enda mere populær, så hvorfor ikke. Man må bruke de metodene man har.

Så hvis noen prøver å si fra om det og ikke blir trodd fordi vi snakker om en populær lærer som er godt likt, hva gjør man da?  Hvis foreldrene prøver å protestere, hvem blir da skadelidende enda mere enn før?  Jo, det er eleven det. Barnet det er snakk om.

Jeg håper lærere som føler seg truffet, innser at de kan ødelegge et barn for livet slik at det mister all selvrespekt og følelse av verdi. At lærere som føler seg truffet legger om stilen til å være støttende og rosende fremfor å være kritisk og nedsettende.

Spesielt vil jeg oppfordre den læreren jeg har i tankene om å reflektere over effekten av å dytte ned et lite barn, slik at det ikke blir nødvendig å ta opp dette videre oppover i systemet.

Tim Mathiesen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags