Mobilfri skole må bli innfridd med en gang! Ungdommer bruker i snitt fire timer på mobilen hver dag. Det er ikke bra. Jeg kan tenke meg at noen bruker mobilen mye mer enn det også. Mobilfri skole vil si en skole der elever ikke kan bruke mobiler. Altså omtrent seks timer uten mobilen. Forskning viser at det er utrolig sunt med en dag uten disse skjermene. En aktiv hverdag uten mobiler kan føre til økt immunforsvar.

Ungdommer sitter med nesa si trøkt i mobilen hver dag

Selv har jeg en skole som ikke er mobilfri. Det er egentlig ganske trist. Hva med de som ikke har mobil? De vil føle seg veldig utenfor. Når jeg kommer på skolen på morgenen sier jeg “hei”. Får jeg noe svar, nei. Det er akkurat dette jeg mener. De sitter på mobilen. Ser på instagram, tar morsomme bilder på snapchat og ser på delte videoer på facebook. Jeg blir ikke sett eller hørt. Det er som jeg er usynlig. Er det virkelig sånn det skal være i en menneskes hverdag? Blir dette fremtiden? I så fall. Ting må gjøres!

Verst er det i lunsjen. Jeg går til kantinen for å sitte med de andre å prate. Det er vel hyggelig. Eller blir det sånn jeg egentlig tenker meg? Nei! De sitter og prater sammen om morsomme videoer av hverandre og ser på bilder på instagram. Men hva med meg som ikke har mobil?

Jeg synes de verste er jentene. De sitter på instagram hele tiden. Derimot guttene, de prater faktisk sammen, eller de spiller bordtennis.

Og hva med de bildene som alle tar hele tiden. Du er med på en tulle-selfie, og plutselig er du på forsiden av facebook. Akkurat det bildet du så helt død ut i ansiktet. Akkurat det bildet du sa at venninnen din ikke skulle legge ut på noen sosiale medier. Eller kanskje du akkurat skulle ta opp votten din som lå på bakken, da noen tok selfie foran deg. Plutselig ligger det et bilde på instagram av rumpa di. Er ikke det fint?