Sover politikerne med åpent vindu?

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Andelen deltakere i arbeidslivet synker jevnt og trutt, samtidig som flere kutt i tidligere fremforhandle rettigheter til støtteordninger kuttes med andre varslede planlagte kutt liggende i kø. Mange mennesker har ikke rettigheter i systemet og blir kanskje ikke fanget opp i noen statistikker.

Koronnaepedimien rammer veldig ulikt blant mennesker flest også i det norske samfunn tror jeg. Virksomheter som ble regnet for trygge arbeidsplasser går mot slutten og mangler bare « den siste olje» har jeg inntrykk av. Personalpolitikk mange steder preges av temporære tilsettinger og kanskje generasjoner får en vanskelig start på fremtidig arbeidsliv, og mange ingen tilhørighet i det hele kanskje. Ungdom føler manglende tilhørighet og psykiske problemer og mentale utfordringer øker. Spiseforstyrrelser og manglende oppfølging av mange på spesial dietter uteblir. Selvsagt utilsiktede virkninger av helt nødvendige tiltak for å begrense og utsette smitten før immunitet oppstår.

Kommer til å tenke på en forelesning jeg hørte på nittitall om resultatene av mange års feilslått politikk i det britiske samfunn hadde innebåret tapte ungdomsgenerasjoner og ungdomskull. Ungdomsgrupper som aldri klarte «å sette ut i voksenlivet» med skole og bolig. Alt henger sammen med alt sier man ofte eller når det drypper på presten så regner det på klokkeren? Sikkert også det sannheter med modifikasjoner, men allikevel nå går det på menneskerettighetene løs for mange er mitt inntrykk.

Våre politikere er jo vanligvis « på ballen « i kjent og fremragende stil men alt gir ikke mål og mening tror jeg ikke jeg er alene om å oppleve. Vil man legge om stilen fram mot nytt valg eller er det da for sent.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken