Jeg ønsker ikke her å komme med et langt svar på mange av kommentarene på mitt forrige innlegg. Men jeg synes det er fantastisk med vår ytringsfrihet, som derved også setter krav til at alle faktisk bør akseptere andres meninger – inklusiv meg selv.

For det er jo dette som skaper både debatt og ikke minst utvikling. Så får det heller være at enkelte påstår å sitte med både fasit eller reliable fakta, selv om dette naturlig nok kan være preget av subjektivitet framfor objektiv og valid informasjon.

I  medisinsk-faglige termer søker man å finne en årsak til problemet, som kan gi både smertefulle og uønskede symptomer. «Verkebyllen» – i dette tilfelle f.eks. pikante private bilder lagret på en privat Smart-telefon,  med en viss risiko for hacking og spredning av bildene - er for meg og mange den helt essensielle faktor i denne saken.

Og her kommer vi altså inn på symptom-behandlingen – hvordan hindre at disse bildene sprer seg med de negative følgene dette kan få for den enkelte – framfor å studere selve årsaken. Enkelt og logisk forklart hadde man ikke hatt disse symptomene uten verkebyllen.

Jeg har bevisst ikke tatt stilling til det juridiske i denne saken, uten at også jeg er fullstendig klar over at det i denne sammenhengen trolig er begått lovbrudd av «hackerne» og de som har spredd bildene. Men som sagt – dette hører jo med til symptom-behandlingen.

Med dette er saken avsluttet for mitt vedkommende.

LES OGSÅ DE ANDRE INNLEGGENE OM TEMAET

Selvsentrert egotenker

Det er ikke et spørsmål om ego

Nakenbildene sirkulerte på herrelandslaget – Nora Mørk truer med Norge-exit

Fikk bot for å dele private Mørk-bilder - nå kan han vente seg ny sjokkregning