Tollerodden i går, i dag og i fremtiden

Da er det bare å håpe at det finnes politikere som fremdeles har tigerbuksa på loftet og ikke utsetter Tollerodden for spissa interesser, skriver Jan Meyer.

Da er det bare å håpe at det finnes politikere som fremdeles har tigerbuksa på loftet og ikke utsetter Tollerodden for spissa interesser, skriver Jan Meyer. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevEt av Larviks største bruksområder kjenner presset fra interesser som ønsker seg biter av området.

Tollerodden har over ganske mange år vært samlingspunkt, turområde og bruksområde for byens befolkning. Liten og stor, gammel og ung.

En behøver selvfølgelig ikke ha tidsansenitet for å mene noe om Tollerodden, men det hjelper på bevaringsinstinktet å ha syklet til Tållærn med tigerbuksa på speedway-styret for å finpusse nylærte svømmetak. I dag som nabo til Tollerodden, ser jeg at den jevne bruken ikke har minket, men heller økt. Nesten så Bøkeskogen kan bli litt misunnelig.

Storboden til Mellsom med høyde som et tre etasjers hus snuste på området på 90 tallet. Skotta restauranten fikk klarering noen år senere med at den skulle demonteres hver høst. I dag ligger den godt plassert, til glede for mange og konfliktfylt for andre.

Så er det gjestehavn som ønskes og planlegges hvor de som ikke vil til Stavern skal få lov å komme «til vårs», som det heter. Om det stemmer.

Det er jo ikke bare 46.500 kvm med vått og tørt, fortøyningsringene og en betong-gard på 2.5 m høyde som trengs. Skal vi lytte til rådmannens hovedvisjon av 2016 : « - utvikle et havneområde som får gjestene hit og får dem til å bli så lenge som mulig – ». Da trengs servicebygg, drivstoff fylling, minivaskeri, handlemuligheter osv. Gjerne det, men la oss verne om Tollerodden.

Nå er stiftelsen Tolleroddens venner i gang med ønsker. Skrives «venner» så da er sikkert meningen god. Men etter info-møtet for noen dager siden, så er jeg ikke sikker på det. Ønsket om et Colin Archer senter plassert på plenen mellom Skotta og Tolleroddenhuset. Altså et signalbygg på Tollerodden, om jeg siterer Finn M. Andersen i stiftelsen rett. Leder i stiftelsen mener at en båt bygd av en slik verdensberømthet bør æres og vises under tak. For oss i Larvik behøver vi ikke å ha abonnement på båtmagasinet for å vite hvem CA er, men muligens de utaskjærs. Så var det plassen igjen da.

Larvik kommune har muligens nok av bygninger som sloss om innbyggernes og turistenes gunst slik som Sjøfartsmuseet, Herregården, museet i Verkensgården som sikkert kunne ønske seg flere timer i året med lys i vinduene.

Da er det bare å håpe at det finnes politikere som fremdeles har tigerbuksa på loftet og ikke utsetter Tollerodden for spissa interesser.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags