Byens verste trafikkfelle?

VED SANDEN: Det er særlig når det kommer store kjøretøy inn i venstre fil at det kan være uoversiktelig med tanke på fotgjengere fra Hammerdalen over til Sanden, for dem som da legger bilen ut i høyre fil.

VED SANDEN: Det er særlig når det kommer store kjøretøy inn i venstre fil at det kan være uoversiktelig med tanke på fotgjengere fra Hammerdalen over til Sanden, for dem som da legger bilen ut i høyre fil. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Er dette byen farligste rundkjøring? Tom Johannesen mener det er svært risikabelt for fotgjengere akkurat her.

DEL

LeserbrevScenario: Du kommer kjørende fra vest over Farriselva, mye trafikk og kjørefeltet deler seg ved steinen i rundkjøringen ved Sanden. Tar du høyre felt er det retning Storgata og tar du venstre er det retning Møllergata og Farriseidet.

Den skumle situasjon oppstår meget lett ved det godt brukte(!) fotgjengerfelt over fra parkeringen og til Sanden. Har flere ganger observert nestenulykker på dette stedet. Saken er nemlig den at hvis kjøretøy som har valgt retning venstre kjørefelt må bremse og helst stoppe for fotgjengere mot Sanden, så vil kjøretøyet lett blokkere sikten for kjøretøy i høyre felt; særlig hvis det er et større kjøretøy, og fotgjengere kan brått komme på i det andre feltet. Skummelt, skummelt!

Ikke alle bilførere er såpass våkne at de noterer seg verken hva som skjer i feltet ved siden av, eller at det faktisk er et fotgjengerfelt der. Sannsynligvis er man mest opptatt av å svinge inn i riktig, parallelt kjørefelt. 

Man burde absolutt analysere trafikksituasjonen her og finne en sikrere overgang for fotgjengerne. Hastighetsreduksjon er trolig ikke tilstrekkelig, men trafikklys eller bro synes fornuftig.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags